Hjem
Broegelmann forskningslaboratorium

Samarbeidspartnere

Broegelmann Research Laboratory har nært samarbeid med en rekke laboratorier og grupper, se nedenfor og klikk på den relevante lenken nedenfor for mer detaljer.

Hovedinnhold

Pediatrisk revmatologi / Rollen til HMGB1 i kroniske inflammatoriske sykdommer, translasjonsforskning på inflammatoriske mekanismer som er aktive under juvenil idiopatisk artritt for å utvikle bedre diagnostiske og prognostiske verktøy og ny terapi. Vi har en spesifikk interesse for alarmen i HMGB1.

Vi streber etter å identifisere molekylære årsaker til hyperinflammatoriske lidelser og forstå rollen til lymfocyttcytotoksisitet i helse og sykdom. Vi tar sikte på å utvikle nye konseptualiseringer av immunologiske lidelser, og kombinere grunnleggende immunologisk og genetisk innsikt med potente immunterapeutiske intervensjoner for utvikling av personlig behandling av sykdom. Vårt endelige mål er å utnytte grunnleggende innsikt i det menneskelige immunsystemet for å utvikle cellegiftbehandlinger for å bekjempe kreft.

Autoimmunitet og kreft, Vi studerer immunsystemet og dens rolle i autoimmunitet og kreft. Gruppen inkluderer tre hovedetterforskere, og de immunrelaterte sykdommene vi studerer er Sjögrens syndrom, medfødt hjertesykdom og lymfom i huden.

BeaBIRD arbeider i grensesnittet mellom klinisk og laboratorieforskning, og har to store forskningsområder. For det første studerer vi epidemiologi, sykdomsfenotyper og langtidsutfall av revmatisk sykdom, samt fertilitet, hjerte- og karsykdommer, kreft og død. For det andre studerer vi biomarkører ved revmatisk sykdom og undersøker serologiske, cellulære og intracellulære biomarkører hos pasienter med inflammatorisk leddsykdom.