Hjem
Forskningsgruppe for hjernekreft immunologi og terapi
Nyhet

Doktorgrad om biomarkører

Victoria Smith Arnesen hadde fredag 12. mai prøveforelesning og forsvarte sin doktorgrad, «Molecular and epigenetic biomarkers of malignant progression in immune subsets and glioblastoma».

Bilde fra Victoria Arnesens disputas
Professor Marit Inngjerdingen som var førsteopponent måtte delta digitalt via Zoom, og gjorde sammen med Bente Sandvei Skeie disputasen til en faglig krevende og god gjennomgang av doktorgraden.
Foto/ill.:
Rolf J. Ledal, Generalsekretær, Hjernesvulstforeningen

Hovedinnhold

Victoria har vært en viktig del av forskningsgruppen som jobber med Bortem-17-studien for glioblastompasienter ved Haukeland universitetssjukehus/Universitet i Bergen.

Victoria har lagt ned et betydelig arbeid med sin doktorgrad under vanskelig tider med koronapandemi og vi er imponerte over hennes arbeid. Hun fremstår som trygg og sterk faglig, med kunnskap som vi så gjerne ser videre i tjeneste for hjernesvulstpasienter. Jakten på nye behandlingsmetoder krever dyktige molekylærbiologer som en viktig del av forskningsgruppene. Kanskje ligger det en fremtidig løsning med terapeutiske vaksiner som molekylærbiologene kan være med på å utvikle for kreftdiagnoser?

Bruken av mRNA-vaksiner har skutt fart under koronapandemien, og dette kan også være en mulig vei for kreftpasienter. Kompetanse på glioblastomer, molekylærbiologi og genetikk er en viktig komponent i arbeidet med nye og effektive behandlingsmetoder.

Victorias gode innsats med sin doktorgrad ble selvsagt belønnet med bestått, og selv værgudene markerte dagen med et strålende solskinn i Bergen. Vi gratulerer Victoria med doktorgraden og ser frem til videre samarbeid i årene som kommer!