Hjem
Endokrin Medisin
Publikasjoner

Endokrin Medisin i media

Hovedinnhold

Saker i media med ansatte fra Endokrin Medisin:

2023

Endocrine Society sin podcast serie Endocrine Feedback Loop laget en episode om vår artikkel om 25års oppfølging av Graves sykdom

Ho er professor og busett i Leirvik. Har gjort viktig forsking på emaljeskadar (betalingsmur) Firda har også laget sak om Nature-artikkelen

Forskere ser sammenheng mellom cøliaki og emaljeskader – NRK Vestland NRK laget nyhetssak om vår artikkel i Nature

sciencenews.dk/da/patienter-med-sjaelden-immunsygdom-bliver-ogsaa-godt-beskyttet-ved-vaccination-mod-covid-19 Professor Anette Wolff intervjuet av Science News Danmark om vår artikkel om covid vaksinering

2022

Hvor sannsynlig er det at mat kan gi deg autoimmun sykdom? Professor Anette Wolff intervjuet av Forskning.no om diettens rolle i autoimmunitet.

2021

Forsker på sjelden sykdom: Forskningsmiljøet ved UiB er rangert som verdens beste. Khrono har skrevet en sak om at forskningsgruppen er rangert som verdens beste på autoimmun binyrebarksvikt.

"Mythbusters” identified the gene that may cause a rare autoimmune disorder Drug Discovery News skrev en sak om GWAS- og restfunksjonsstudiet vårt.

Nyhetene på TV2 hadde ett innslag om vår GWAS-artikkel i Nature Communications

To av våre forskere, Bergithe Oftedal og Elinor Vogt laget ett foredrag om kvinner og autoimmunitet i anledning kvinnedagen

2020

Når antistoffene vender seg mot deg Morgenbladet artikkel om funn av autoantistoff ved alvorlig Covid-19 sykdom

Ny corona-forskning. Derfor blir noen unge alvorlig syke - VGpluss sak om Science-artikkel om funn av autoantistoff mot type 1 interferoner i pasienter med alvorlig covid-19 sykdom med Eystein Husebye som medforfatter (2020).

https://www.uib.no/med/139093/svikt-i-immunsystemet-kan-gi-alvorlig-covid-19-sykdom UiB-sak om samme artikkel.

Geir har levd i nesten 50år med kronisk sykdom. Nå overrasker han forskerne - Artikkel i Bergens Tidene om restfunksjonsstudiet (2020)

Lovande MS-forsking: Har greidd å snu cellene som angrip kroppen -  Professor Eystein Husebye intervjues om spennende funn innen autoimmun forskning (2020)

2018

Intervju med forsker Anette Bøe Wolff hos klikk.no (2018)

Intervju med gruppeleder Eystein Husebye i Barken, medlemsbladet for pasientforeningen for Addison (2018)

2017

Den mystiske ødeleggelsen - Sak i A-magasinet om autoimmune sykdommer (2017)

UiB får penger til å forske på autoimmune sykdommer - Artikkel på forskning.no om tildelingen av KG Jebsen senter (2017)

- 2016

Sjelden sykdom ikke så sjelden likevel - Artikkel i Bergens Tidende om oppdagelsen av monogen APS-1 (2015)

Kroppen (ikke lenger tilgjengelig) - Trond Viggo Torgersen i samtale med Eystein Husebye om hormoner (2014)

Doktoren svarer: ett skritt videre i arbeidet med å forstå autoimmune sykdommer - Intervju i Morgenbladet om doktorgradsarbeidet til Bergithe Oftedal (2008)

Sjelden tilstand gir viten om folkesykdom - Artikkel på forskning.no om doktorgradsarbeidet til Anette Bøe Wolff (2006)

Vil bli best på Addisons - Sak i Bergens Tidende om oppstarten av europeisk nettverk (EurAdrenal) for Addison forskning (2004)

Diverse
 

Julekalender for 2018 laget i samarbeid mellom KG Jebsen senter for autoimmunitet og ROAS.