Fortidens landskap og miljø

Nyhetsarkiv for Fortidens landskap og miljø

Eit av dei sikre vårteikna på Vestlandet er snøklokkene- allereie i januar , om det er milde vintrar, kjem dei første blomane fram, og stive og ranke kan blada stå sjølv om snøen kjem. Det er tydeleg at dei har mykje frysevæske.
I januar i år ble det gjort et lite, men svært viktig bronsealderfunn i Fana ved Bergen. Funnet består av en tutulus, en smykkeplate av bronse, datert til eldre bronsealder 1500-1100 f.Kr. Det er gjort svært få metallfunn fra bronsealderen, og dette er den første tutulus funnet i Hordaland. Sannsynligvis stammer det fra en grav som gjennom tidens løp gradvis har blitt fjernet.
Naturhistorisk museum må forbli stengt på ubestemt tid etter at regjeringen ikke fant rom til å finansiere fullføringen av Museumsprosjektet i revidert budsjett.
Våren er på gang- det blomstrer nå i Botanisk hage på Milde. Velkommen til opplevelser både inne og ute på Universitemuseet.
Naturhistorisk museum er tømt i påvente av oppussing. Manglende finansiering over statsbudsjettet gjør at museet er stengt på ubestemt tid.
Universitetsmuseet i Bergen får ikke oppstartsbevilgning gjennom statsbudsjettet. Det betyr at publikum må vente til tidligst 2019 for å se dyrene igjen. – Jeg er naturlig nok skuffet, sier rektor Dag Rune Olsen.
I en kronikk i BA 20.10.14 skriver professor i zoologi Endre Wilassen ved Universitetsmuseet i Bergen om tvilsom markedsføring , krabbekjøtt i skjell fra sørøst-Asia.
De siste store dyrene har blitt fraktet ut av De naturhistoriske samlinger, som skal rustes opp til moderne standard.
Universitetet i Bergen hadde ikke noe annet valg enn å stenge De naturhistoriske samlinger for oppussing før bevilgningen var på plass.
De naturhistoriske samlinger er stengt for oppussing frem til 2018. De neste ukene skal vi gjøre stas på #mittmuseum.
Ved Universitetsmuseet i Bergen er det en utstilling om pollen. Deler av denne er gjort om til en nettutstilling.