Fylogenetisk Systematikk og Evolusjon

Nyhetsarkiv for Fylogenetisk Systematikk og Evolusjon

Eit av dei sikre vårteikna på Vestlandet er snøklokkene- allereie i januar , om det er milde vintrar, kjem dei første blomane fram, og stive og ranke kan blada stå sjølv om snøen kjem. Det er tydeleg at dei har mykje frysevæske.
Den to tonn tunge gåsenebbhvalen som strandet på Sotra er en av de første gåsenebbhvalene som er blitt dokumentert i Norge.
Naturhistorisk museum må forbli stengt på ubestemt tid etter at regjeringen ikke fant rom til å finansiere fullføringen av Museumsprosjektet i revidert budsjett.
Forskere fra Universitetsmuseet i Bergen har samlet og publisert informasjon om boblesneglen i "arter på nett".
Våren er på gang- det blomstrer nå i Botanisk hage på Milde. Velkommen til opplevelser både inne og ute på Universitemuseet.
Naturhistorisk museum er tømt i påvente av oppussing. Manglende finansiering over statsbudsjettet gjør at museet er stengt på ubestemt tid.
The Journal of Natural History publiserte i disse dager et spesialnummer med særlig fokus på de ormelignende bløtdyrene, deres biologi og slektskapsforhold. Bindet er redigert av Universitetsmuseets Christiane Todt, i samarbeid med Julia D. Sigwart fra Queen’s University Belfast og Amélie H. Scheltema fra Woods Hole Oceanographic Institution
Universitetsmuseet i Bergen får ikke oppstartsbevilgning gjennom statsbudsjettet. Det betyr at publikum må vente til tidligst 2019 for å se dyrene igjen. – Jeg er naturlig nok skuffet, sier rektor Dag Rune Olsen.
Steffen Roth og kolleger oppsummerer det en hittil vet om den sist oppdagede insektordenen, Mantophasmatodea, i en ny publikasjon.
I en kronikk i BA 20.10.14 skriver professor i zoologi Endre Wilassen ved Universitetsmuseet i Bergen om tvilsom markedsføring , krabbekjøtt i skjell fra sørøst-Asia.
De siste store dyrene har blitt fraktet ut av De naturhistoriske samlinger, som skal rustes opp til moderne standard.
Universitetet i Bergen hadde ikke noe annet valg enn å stenge De naturhistoriske samlinger for oppussing før bevilgningen var på plass.
De naturhistoriske samlinger er stengt for oppussing frem til 2018. De neste ukene skal vi gjøre stas på #mittmuseum.
En work-shop i fylogenetisk biogeografi var til stor inspirasjon for forskere og doktorstudenter.
Jan Yde Poulsen disputerer torsdag 7. november 2013 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen.
En enorm innsats med DNA-sekvensering ligger til grunn for en nylig publisert studie av lysprikkfiskenes mitochondrie-genom.
Vi tenker ofte på jordbruk som en unik egenskap for mennesket, og en egenskap som betinger sosiale ferdigheter. Men det finnes insekter som kan leve av å kultivere sopp – en evolusjonær suksess under varme og fuktige forhold.
I juninummeret av det prestisjefylte tidsskriftet Systematic Biologi har Steffen Roth ved Universitetsmuseet, sammen med tyske samarbeidspartnere, publisert en ny studie av insektsystematikk basert på nervehormoner.