Hjem
Forskningsgruppe i fysioterapi

Den 8. internasjonale laserkongressen avholdes i Bergen 25-28 september

World Association for Laser Therapy (WALT) er en tverrfaglig organisasjon for laserforskning som arbeider med forskning for å forbedre den kliniske laserbehandlingen. WALT utarbeidet i 2005 guidelines for laserbehandling ved muskel-skjelett smerter. Under den kommende kongressen publiseres nye guidelines for lavenergi laserbehandling ved postoperative smertetilstander i munnhulen og oral mucositt. President for WALT er for tiden den norske professor og fysioterapeut Jan M. Bjordal ved Høyskolen/Universitetet i Bergen.

Hovedinnhold

For første gang skal WALT- kongressen arrangeres i Norden, nærmere bestemt Bergen fra 25-28 september 2010. Til kongressen er det antatt ca 130 abstracts fra alle verdens kontinenter, og 22 inviterte foredragsholdere kommer for å dele sin kunnskap med fysioterapeuter, tandleger, kiropraktorer og leger. Blant keynote-speakers finner man forskere fra Harvard-universitetet og dr. Jeffrey Basford fra Mayo-klinikken som også er editor-in chief for det ledende fysikalsk-medisinske tidsskrift Archives of Physical Medicine. Samtidig kommer dr. Roberta Chow som ledet den meget omtalte Lancet-artikkelen av laserbehandling ved uspecifikke nakkesmærter, og dr. L. Konstantionvic som fant god effekt av laserbehandling ved akutte ryggsmerter med ischias.   

Kongressen inneholder også workshops for nybegynnere og viderekomne med innføring i ”how to do it” eller ”how to do it even better”.

www.walt2010.org