Hjem

Forskergruppe for konkurranse- og markedsrett

Forskergruppen for konkurranse- og markedsrett 2

Forskergruppen for konkurranse- og markedsrett

Forskergruppen for konkurranse- og markedsrett  er sammensatt av forskere som arbeider med ulike problemstillinger innenfor fagdisipliner som konkurranserett, immaterialrett, markedsføringsrett, medierett, statsstøtte og offentlige anskaffelser og tilgrensende rettsområder, og fungerer som et forum for faglige diskusjoner. På denne siden vil vi formidle nyheter innenfor våre forskningsfelt og aktiviteter og arrangement i regi av forskergruppen og andre.

Forskergruppen ledes av postdoktor Malgorzata Agnieszka Cyndecka og postdoktor Ingrid Margrethe Halvorsen Barlund.

Les mer om forskergruppen  

New BECCLE-conference
bilde av energimarkeder
jan 14

Energy Markets: A multidisciplinary perspective

The international conference “Developments in Energy Markets: A multidisciplinary perspective” will gather academics and professionals for discussion of the future of energy markets.

Presentasjon fra CET lunsj-seminar tilgjengelig
A city on an island

Tilgjengelig presentasjon

The presentation from the seminar is now available.

Se presentasjonene her
sukkerbiter

Gikk du glipp av sukkerskattseminaret?

Onsdag arrangerte Forskergruppe for konkurranserett seminar om sukkerskatten og sukkeravgiftene. Her kan du finne presentasjonene.

BECCLE-Seminar
Portrett av Sørgård
okt 23

Fastprisavtalen for bøker

INTERNASJONAL PROSEDYREKONKURRANSE:
Natasha Greenslade, Erika Derfla, Vera-Ilhem Elfadl-Mohr

Jusstudent og interessert i EU-spørsmål?

– Ein moot er ein god sjanse til å byggje nettverk. Vi får helse på mange menneske, og får vist fram cv-en til andre som jobbar innanfor EU-rett, seier UiB-studentane Natasha Greenslade, Erika Derfla og Vera-Ilhem Elfadl-Mohr.

Stor Master i konkurranse- eller markedsrett

Ønsker du å skrive stor (60sp) masteroppgave innenfor konkurranse- eller markedsrett? Vi kan tilby deltakelse i forskergruppen og kontorplass i BECCLEs lokaler i jusII.

Som student ved det juridiske fakultet i Bergen kan du velge å skrive en stor masteroppgave (60 sp) i stedet for en ordinær masteroppgave (30 sp). De siste tre årene har utvalgte studenter som skriver stor masteroppgave i konkurranserett eller markedsrett vært tilknyttet forskergruppen, og vi har hatt som målsetning å integrere studentene i forskergruppen og miljøet på BECCLE. Vi tilbyr kontorplass i BECCLEs lokaler i jusII-bygget hvor de aller fleste som jobber med konkurranse- og markedsrett sitter, og studentene får være med på faglige arrangementer som seminarer besøk av forskningsinstitusjoner i andre land o.l. De siste årene har vi for eksempel hatt et opphold ved King’s College i London og et opphold på Max-Planck Instituttet i München.

Les mer...

jusII

Bergen Center for Competition Law and Economics

Bergen Center for Competition Law and Economics (BECCLE) er et samarbeidssenter mellom Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen, som fungerer som en møteplass mellom økonomer og jurister interessert i konkurransepolitiske spørsmål.

Flere av forskergruppens medlemmer er tilknyttet BECCLE, og mye av forskergruppens aktivitet foregår ved BECCLE. Flere av forskergruppens medlemmer har også kontorer i BECCLEs lokaler i 3. etasje i JUSII. I tillegg til forskergruppens egne aktiviteter og arrangement, arrangerer BECCLE jevnlig faglige seminarer med fokus på konkurranserettslige- og politiske spørsmål. Les mer om BECCLE...