Hjem
Forskargruppe for europarett
Nyhet

Reisebrev fra Forskergruppens tur til Max Planck Institute for Innovation and Competition i München

Høsten 2019 reiste forskergruppen i EU/EØS konkurranse- og markedsrett på et femdagers opphold ved Max Planck Institute for Innovation and Competition i München. Formålet med turen var å skape tettere bånd både faglig og sosialt i gruppen, og ikke minst å besøke en svært anerkjent forskningsinstitusjon innenfor vårt fagfelt.

Max Planck
Foto/ill.:
Christian Franklin

Hovedinnhold

Max Planck er en forskningsorganisasjon som ble stiftet i Tyskland i 1948, oppkalt etter den tyske fysikeren Max Planck (1858-1947). Forskningsorganisasjonen har institutter over hele verden, med tilknytning til en rekke ulike fagdisipliner innenfor naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humanistiske fag. 

Max Planck er kjent for sine mange biblioteker, og under oppholdet i München hadde forskergruppen tilgang til biblioteket som hører til Max Planck Institute for Innovation and Competition. Her finnes den tyngste litteraturen og siste nytt på forskningsfronten innenfor immaterialrett og konkurranserett, ikke bare fra Tyskland og EU, men fra hele verden. Biblioteket er derfor godt egnet for faglig påfyll og inspirasjon til pågående prosjekter. 

Bibliotek
Foto/ill.:
Christian Franklin

En viktig del av våre forskergruppeturer utover faglig påfyll, er å styrke det sosiale i gruppen. Turen innebar derfor ikke bare faglig aktivitet, men også sosialt samvær etter arbeidsdagene på instituttet. Det ble lagt opp til felles joggeturer for de som ønsket det – en ypperlig sightseeingmulighet for de av deltakerne som ikke hadde hatt faglige opphold i München tidligere. I tillegg var det felles middager hver kveld, og det hele ble toppet med en stemningsfull jazzkonsert. Dette bidro til at særlig nyere medlem av forskningsmiljøet fikk bli bedre kjent med forskergruppen. 

Forskergruppeturen i 2019 var med andre ord svært vellykket. I 2020 legges forskergruppeturen til FIDE-kongressen i Haag i mai. Forskergruppen gleder seg allerede!