Hjem
Forskargruppe for europarett
Nyhet

Christian Franklin ny leder av Norsk Forening for Europarett

På Norsk forening for europarett (NFER) sitt digitale årsmøte 31. august ble Christian Franklin valgt inn som styreleder for det kommende året. 

Christian Franklin
Foto/ill.:
UiB.

Hovedinnhold

«Det er jo litt stas, da! Tidligere har NFER-styret bestått utelukkende av folk som bor i og rundt Oslo, men det bor jo flinke og engasjerte EU- og EØS-interesserte folk andre steder i landet også. Det er fint at dette nå reflekteres i styret», sier Christian.

NFER har som formål å øke kunnskapen i Norge om EU- og EØS-rettslige spørsmål. Virksomheten består i å formidle kontakt mellom jurister og andre med interesse for Europarett, å holde foredrag og seminarer om Europarettslige spørsmål samt å delta i Fédération Internationale Pour le Droit Européen (FIDE) sammen med andre nasjonalforeninger for Europarett fra andre europeiske land.

Styret består av 8 medlemmer, og planen for det kommende akademiske året er klar: Å øke seminarvirksomheten og medlemskapet i foreningen. Blant annet ved at det åpnes for at studenter kan være med i foreningen. 

 «Det er kanskje ikke så mange studenter som kjenner til foreningen, men det har jeg lyst til å gjøre noe med. Fra og med august 2020 er foreningen åpen for studentmedlemskap, og vi skal komme med et tilbud til seminarer og møter som er myntet på nettopp studenter som er interesserte i EU- og EØS-retten. På møtene får man god anledning til å møte og bli kjent med både praktikere og akademikere som brenner for europaretten, og på den måten utarbeide kontaktnettverket sitt. Det ser bra ut på CV’en også. Og ettersom studentmedlemskap bare koster 100,- pr. kalenderår må vel det kunne regnes som et kupp», sier Christian.

Første seminar går av stabelen allerede 25. november, og handler om EU-domstolens kontroversielle personvernsavgjørelse i Schrems II. På møtet kommer selveste Max Schrems – østerriksk jurist og internettaktivist, og grunnleggeren av europe-v-facebook.org.

Du kan lese mer om NFER her.