Hjem
LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger

Nyhetsarkiv for LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger

21.09.2021 holdt Kjersti Fløttum keynote på «Thinker's Cycle: The Language of Debate and Communication on Climate Change» i Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts i Brussel.
På seminaret «Exit Earth – Extreme Weather Warnings», som ble holdt ved Fakultet for kunst, musikk og design 16.09., bidro Kjersti Fløttum og Ida Vikøren Andersen med hver sitt innlegg.
16.09. deltok PhD-stipendiat Runa Falck i paneldebatt i forbindelse med lanseringen av UiBs Bergen School of Global Studies, som har klimaendringene som en av sine fem pilarer.
Fredag, 1. september, fikk LINGCLIM-gruppen besøk av Amal Haddad Haddad, PhD-stipendiat ved Universidad de Granada i Spania. Haddad Haddad forsker på klimametaforer i spanske og arabiske tekster.
27. august 2021 ble Kjersti Fløttum invitert til Bergen kommunes Klimaetat for å presentere resultatene av skoleundersøkelsen om livsstil i et klimaperspektiv.
Kjersti Fløttum og Solveig Lygren hold innlegg på UiB sin konferanse «Climate Change Temporalities», 11.-13. august 2021.
Kjersti Fløttum ble intervjuet av sveitsisk radiosender RTS-Suisse om språkbruken rundt flomkatastrofen i Vest-Europa sommeren 2021.
Etter en vellykket gjennomføring av skoleundersøkelsen om klima og livsstil våren 2021 har CLIMLIFE-forskergruppen laget en første rapport.
I forbindelse med Klimafestivalen § 112 - Bergen inviterte forskergruppen til et arrangement på Litteraturhuset i Bergen mandag, 7. juni, for å presentere og diskutere noen utvalgte resultater fra skoleundersøkelsen om klima og livsstil.
Mandag, 31. mai, inviterte CLIMLIFE-forskergruppen elever og lærere som hadde deltatt i skoleundersøkelsen om klima og livsstil til en digital samling for å presentere og diskutere noen første resultater fra undersøkelsen.
Dag Elgesem og Kjersti Fløttum presenterte resultater fra en undersøkelse utført av medborgerpanelet.
Tirsdag, 16. mars 2021, holdt Kjersti Fløttum, leder av forskergruppen LINGCLIM, en presentasjon om fremstilling av fremtiden i franske klimablogg, basert på tidligere undersøkelser gjennomført av LINGCLIM.
Postdoktor Ida Vikøren Andersen holdt et innlegg om «Vær rebelsk – bli veganer!» Norsk ungdoms retoriske framing av bærekraftige levemåter.» for forskergruppen for humanistisk klima- og miljøforskning (HUMKLIM), torsdag, 28. januar 2021.
Fredag 22. januar, hadde den tverrfaglige forskergruppen LINGCLIM et digitalt møte med sin Scientific Advisory Committee for å få faglige og strategiske innspill og råd med hensyn til fremdriften i prosjektet CLIMLIFE.
Prosjektleder Kjersti Fløttum og vitenskapelig assistent Jana Paulina Scheurer har begynt med datainnsamling til CLIMLIFE sin skoleundersøkelse i Bergensområdet.
Stipendiat Runa Falck holdt et innlegg om språk og klima for Viken Fylkeskommune, fredag, 15. januar.
Kjersti Fløttum holdt et plenumsforedrag på den internasjonale konferansen “How to talk about the environment?” / ”Comment parler de l’environnement?”.
Stipendiat Runa Falck holdt vitenskapsteoretisk innlegg for ph.d.-graden.

Sider