LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger

Nyhetsarkiv for LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger

CLIMLIFE-prosjektet ga en omfattende presentasjon av gjenomført og pågående forskning for dens vitenskapelige rådgivende komité.
Stipendiat i LINGCLIM-gruppen, Runa Falck, holdt en presentasjon på lunsjseminaret til DIGSSCORE/Norsk medborgerpanel.
Forskerskolen «Tilnærminger til klimaendringer i miljøhumaniora PhD. Kurs” fant sted 22.–26. august 2022.
Øyvind Gjerstad, Francis Badiang Oloko og Kjersti Fløttum deltok på Nordic Romanist Conference (ROM22).
Professor Dag Elgesem, medlem av CLIMLIFE-prosjektgruppen, heldt en presentation på DIGSSCORE-seminaret, 24. juni 2022.
Kjersti Fløttum holdt et foredrag om «De unges holdninger til klima og klimadebatten - med et særlig perspektiv på livsstil», 24. mai 2022.
Blogginnlegg fra Ida Vikøren Andersen, Institutt for fremmedspråk, UiB. I 2019 streiket skoleelever over hele Norge for klimahandling. De største demonstrasjonene fant sted i de store byene, men lokale streiker ble arrangert også i de fleste småbyer og bygder. Engasjementet blant de unge var enormt og mange snakket om en generasjonskløft i klimasaken. Hvordan har engasjementet holdt seg gjennom... Les mer
Hva kan vi selv gjøre med klimautslippene? I denne korte videoen tipser Helge Drange, klimaforsker og medlem av CLIMLIFE-prosjektet (LINGCLIM-gruppen) ved Universitetet i Bergen, om de fem B'ene: biff, bruk, bil, boeing, bolig.
I tidsrommet 15.-24 mars 2022 holdt Kjersti Fløttum to LINGCLIM-relaterte gjesteforelesninger, og et foredrag.
Dag Elgesem deltok som innleder på fagmøtet om hvordan klimaendringer påvirker den psykiske helsen vår, arrangert av Folkehelseinstituttet 31. mars 2022.
Blogginnlegg fra Øyvind Gjerstad og Kjersti Fløttum, Institutt for fremmedspråk, UiB: En analyse av fritt formulerte svar fra over tusen nordmenn gir et interessant bilde av hvordan de ser på sin rolle i klimaspørsmålet.
9. mars 2020 ble debattinnlegget «Hva er de unge villige til å ofre for klimaet?», skrevet av Kjersti Fløttum, publisert i Bergens Tidende
9. mars 2022 deltar Ida Vikøren Andersen i debatten «CAPS LOCK!?!!!??» om språk og klima, i forbindelse med Klimafestivalen Varmere Våtere Villere.
Kjersti Fløttum holdt foredrag for Bergen Rotary om skoleundersøkelsen.
Helge Drange ble intervjuet av Besteforeldrenes klimaaksjon.
Ph.d.-stipendiat Runa Falck holdt en presentasjon «Responsibility for Climate Change Mitigation: Comparing Politicians and Citizens» på DIGSSCORE sitt tirsdagsseminar, 15. februar 2022.
LINGCLIM-gruppen bidro med et innlegg om «Voices on Lifestyle in a Climate Perspective» på Day Zero (9. februar 2022) under årets Bærekraftskonferansen.