LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger

Nyhetsarkiv for LINGCLIM: Klimadebattens språkbruk og tolkninger

Nytt forskningsprosjekt som del av forskergruppen LINGCLIM.
Kjersti Fløttum, leder av forskergruppen LINGCLIM, deltok i en paneldebatt med tittelen "Apocalypse soon - or do the worries rain away?" som del av Forskningsdagene i Bergen.
Professor Mike Hulme, University of Cambridge, holdt en gjesteforelesning på Studentsenteret 6. september 2019. Forelesningen er nå tilgjengelig på podcast.
Kjersti Fløttum har tatt forskningsformidling til et nytt nivå gjennom filmen «Når vi snakker om klima». Hun er tildelt Det humanistiske fakultet sin formidlingspris i 2016.
Filmen "Når vi snakker om klima" er laget av 1001 Films for LINGCLIM-prosjektet. Den har som mål å vise språkets rolle og mangfoldet av meninger i klimadebatten.
LINGCLIM-prosjektet har arrangert en internasjonal tverrfaglig klimakonferanse ved Universitetet i Bergen, 16.-17. oktober 2015.
Professor i fransk språkvitenskap Kjersti Fløttum, og førsteamanuensis i fransk språkvitenskap Øyvind Gjerstad samarbeider på LINGCLIM-prosjektet om språkets rolle i klimadebatten.
På Alumnusdagen 12. september sto Den store klimasamtalen på programmet
Ved hjelp av en ny metode har forskere i Bergen oppdaget at såkalte klimaskeptikere er mer ambivalente enn antatt på forhånd. Resultatene deres vekker internasjonal oppsikt.
Norsk Klimastiftelse har nå lansert årets andre utgave av 2ºC - denne gang med vann og klima som hovedtema.
LINGCLIM med en kronikk i Energi og Klima
Mandag 3. november avholdes SAMKUL-konferansen 2014 i Trondheim. Der setter forskere tennene i mat og matsystemer, måltid og matproduksjon. Blant hovedinnlederne finner vi Ken Albala fra Pacific University, Karin Zachmann fra Technisches Universität München og Philip McMichael fra Cornell. Det er nå åpnet for påmelding, med frist 22. oktober.
Klokken 11 11.06.2014 lanserte Norsk Klimastiftelse en ny utgave av 2ºC - denne gang om status fra energiomstillingen. Magasinet heter 2ºC Ny Energi.
Ny teknologi vil bidra til å løse klimaendringene, tror norsk ungdom. Men de tror også på moderasjon.