Hjem

Livsstilsepidemiologi

Gruppebilde livsstilsepidemiologi

 

Forskningsgruppens sommerseminar 25. juni 2019
(Foto: Maurice Mittelmark, UiB)

 

The Epi-screening project
Trond Riise

NFR: 11 976 000 til The Epi-screening project

Forskningsprosjektet "An inverse translational research project for identifying new treatments for Parkinson's disease: The Epi-screening project" har søkt Norges forskningsråd og er innstilt til kr. 11 976 000 (porteføljestyre Livsvitenskap, program FRIPRO).

Nyhet
NOU 2019:24

NOU 2019: 24 - Inntektsfordeling mellom regionale helseforetak

Grethe Tell har deltatt i et offentlig utvalg, ledet av professor Jon Magnussen. Utvalget leverte den 16. desember 2019 en utredning med forslag til ny modell for fordeling av inntekter mellom de regionale helseforetakene til helseministeren.

Nyhet | Forskning

Folk er fetest på bygda

UiB-forskere har deltatt i en stor internasjonal studie som motsier tidligere antagelser om at fedmeepidemien skyldes økt urbanisering. Også i fattige land er de nemlig fetest på bygda.

PRISUTDELING INSTITUTTETS DAG 8. MAI 2019
Hilde Smith-Strøm

Årets publikasjon ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Gratulerer så masse til Hilde (Smith-Strøm) og medarbeidere med Årets publikasjon 2018 på Instituttets dag! "The Effect of Telemedicine Follow-up Care on Diabetes-Related Foot Ulcers: A Cluster-Randomized Controlled Noninferiority Trial"

Hilde Kristin Refvik Riise i Bergens Tidende
pregnant and worried woman.

UiB-forsker: – Gravide med høyt blodtrykk må følges opp grundig

Bergens Tidende har intervjuet Hilde Kristin Refvik Riise og laget en artikkel om svangerskap og blodtrykk. Den stod på trykk i papiravisen tirsdag 18. desember 2018.