Livsstilsepidemiologi (LERG)

Omtale av Forskningsgruppe for Livsstilsepidemiologi

Neste
Livsstilsepidemiologi april 2014
Fra kurs i Salsomaggiore Italia 23-27. april 2014 ( Mixed effects models med STATA )
Geir Egil Eide
Research group
Livsstilsepidemiologi gruppens seminar 24. mai 2012
Kari J.
Gruppebilde livstilsepidemiologi
Livsstilsepidemiologi gruppen Solstrand 17. des 2018
KJ
Gruppebilde livsstilsepidemiologi
Livsstilsepidemiologi gruppens seminar 25. juni 2019
Maurice Mittelmark, UiB
Forskergruppen Livsstilsepidemilogi
Livsstilsepidemiologi gruppens seminar 11. februar 2015
Geir Egil Eide
Forskningsgruppen for livsstilsepidemiologi
Livsstilsepidemiologi gruppen Solstrand 2012?
KJ

Hovedinnhold

Forskningsgruppe for Livsstilsepidemiologi fokuserer på epidemiologiske studier av årsaker til sykdom, spesielt livsstilsfaktorer og andre miljøfaktorer. Gruppen benytter helseregistre, slike som Medisinsk fødselsregister, KreftregisteretReseptregisteret, Dødsårsaksregisteret, Det nasjonale MS-registeret og Norsk pasientregister, samt trygdedata, etterhvert også det nye nasjonale Hjerte-kar og slag registeret.

En sentral kilde for vår forskning er også store befolkningsundersøkelser som Helseundersøkelsene i Hordaland (HUSK) og Den norske mor og barn undersøkelsen. Det nasjonale forskningsprosjektet Cardiovascular Disease in Norway - CVDNOR er også en viktig kilde til forskning.  Et viktig element i forskningen er et nært samarbeid med relevante kliniske miljøer. Det legges også sterk vekt på epidemiologisk metode.

Forskningsrådet gjennomførte i 2011 en fagevaluering av forskningen i biologi medisin og helsefag. Registry based research groups fikk karakteren “Very Good to Excellent”. Forskningsgruppen består i dag av ni fast vitenskapelige ansatte, ni PhD stipendiater, to forskere, tre post doc, og en forskerlinjestudent. Forskningsgruppen var den gruppe med høyeste antall publikasjoner ved instituttet i 2013, med 25 % av alle publikasjonene.