Hjem

Lorens/Aarsæther laboratorium

Hovedinnhold

Subpopulations partitioning of breast cancer cells

Gruppens forskningsaktivitet fokuserer på molekylære mekanismer som gir tumorceller med adaptiv cellulær plastisitet i sammenheng med oppnådd stoffresistens. Målet er å finne nye måter av terapeutisk inngrep for å forbedre vår evne til å behandle aggressive kreftformer.

Lorens laboratoriet er en del av Center for Cancer Biomarker, CCBIO, ved Institutt for biomedisin og Institutt for klinisk forskning ved Universitetet i Bergen, og av Cellnet forskningsgruppen ved Institutt for biomedisin.

Vi er en internasjonal forskergruppe, og vår daglig arbeid pågår hovedsakelig på engelsk. Vennligst besøk våre engelske sider for å lære mer om vår forskning.

Aldring og kreft
Light microscopic image of breast tissue labelles with fluorescent dyes

Endringer i brystvev som øker kreftrisiko

Forskningsgruppen ledet av James Lorens ved Institutt for biomedisin og Center for Cancer Biomarkers CCBIO brukte ny teknologi for å bestemme hvordan endringer i brystvev med alderen kan bidra til økt brystkreftrisiko. Forskningen er publisert i Cell Reports, med en kommentar i Eureka Alert.

Forskning
Pilleboks

Gammel medisin kan kanskje forebygge kreft

En ny studie gjennomført ved UiB viser at den blodfortynnende medisinen Marevan kanskje kan forhindre utvikling av kreft.