Martha Enger laboratorium

Nyhetsarkiv for Martha Enger laboratorium

Forskningsdagene 2019 i Bergen ble en kjempesuksess! To dager med full fart på stand og mange interesserte mennesker fikk nyte godt av den kunnskapen forskerne hadde å by på, levende og engasjert formidlet til alle
Gruppen for hjernekreft-immunologi og -terapi skal ha stand på forskningsdagene med hjernesvulstforeningen.
Forskningslab for hjernekreftimmunologi og –terapi ved Institutt for biomedisin fikk besøk av generalsekretær for Hjernsvulstforeningen Rolf J. Ledal.
NCT03643549: Utprøving av legemiddelet bortezomib kombinert med temozolomid kjemoterapi hos pasienter med tilbakefall av glioblastom
110 deltagere fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Nederland, Tyskland og Polen var samlet ved Nidelven i et solfylt Trondheim for årets SNOG-konferanse om hjernesvulster.
Aminur Rahman, PhD har blitt tildelt "Scholar-in-Training Award" fra den Amerikanske kreftforeningen American Association for Cancer Research (AACR).
I forbindelse med Kreftforeningens "Kraftak mot kreft" var et titalls russ invitert til Haukeland Universitetsjukehus og Institutt for biomedisin for få se hva pengene de samler inn går til.
Når vi kan bli verdensledende i vinteridrett, kan vi også ha ambisjoner om å være best på forskning.
Ny medikamentbehandling kan gi lenger levetid til en pasientgruppe med særlig dårlig prognose. Prosjektet har fått midler fra Krafttak mot kreft.
Jeg er en medisinstudent på 20 år, studerer ved Universitetet i Bergen og skal nå begynne på mitt tredje år i medisinstudiet. Denne sommeren har jeg gjort noe som er litt uvanlig å gjøre i sommerferien.
Nye forskningsfunn kan bidra til mer optimalisert behandling av hjernekreft.