Marin biodiversitet

40 år med norsk-vietnamesisk diplomatisk samarbeid

I forbindelse med 40-årsjubileet for norsk-vietnamesisk samarbeid inviterte den norske ambassaden til et seminar i Hanoi fredag 25. november der forskning og høyere utdanning var ett av to fokusområder.

Glenn Bristow sammen med rektor Mr Xung, viserektor for utdanning Mr Trung,...
Glenn Bristow sammen med rektor Mr Xung, viserektor for utdanning Mr Trung, Mr Dung fra Nha Trang-universitetet og to kolleger fra UiT.

Chargé d’affair Ragnhild Dybdahl (bildet øverst) uttalte at aktiviteten innenfor forskning og høyere utdanning var svært viktig og betydelig mer omfattende enn hun hadde trodd da hun begynte i stillingen for et halvt år siden.

Mange BIO-ansatte har deltatt i prosjekter med Vietnam siden begynnelsen av 2000-tallet, og snart har 28 vietnamesiske hovedfags- /masterstudenter og 8 doktorgradskandidater fullført sine grader ved UiB. I tillegg kommer en rekke grader oppnådd i Vietnam. Samarbeidet har også hatt viktig utbytte for havbruksindustrien i Vietnam, ikke minst ved utvikling av den første vietnamesiske fiskehelsevaksinen. Fra BIO var Glenn Bristow og Elisabeth Müller Lysebo representert på jubileumsseminaret.

På det nederste bildet er Glenn sammen med rektor Mr Xung, viserektor for utdanning Mr Trung, Mr Dung fra Nha Trang-universitetet og to kolleger fra UiT.