Hjem
Forskargruppe i mellomalderfilologi
Mat i mellomalderen

Å spytte i glasset: Primitiv bryggeteknologi i den norrøne gudekrigsmyten

Eirik Storesund: Kan den norrøne myten om diktermjøden, om Kvases fødsel av gudenes spytt og hans død, belyse norrøn bryggeteknologi?

Eirik Storesund: Å spytte i glasset

Hovedinnhold

Mange har latt seg fascinere av den norrøne myten om diktermjøden, laget av blodet til den vise Kvase som selv ble skapt av gudenes spytt da de satte fred seg imellom. Men hvorfor endte den første krigen i verden på akkurat denne måten? I foredraget skal vi undersøke forholdet mellom kvases fødsel og død, og spørre om mytens bruk av kroppsvæsker kan belyse norrøn bryggeteknologi.

Velkommen!

Arrangementet er gratis. Forskergruppen i mellomalderfilologi ved UiB og Bryggens Museum inviterer.

Eirik Storesund har ein mastergrad i norrøn filologi fra UiB og engasjerer seg i formidling av kunnskap om vikingtid og mellomalder, f.eks. via den kulturhistoriske bloggen sin (”Tulen”) .

 

 

Om foredragsrekken

Matkultur er et av de mest komplekse områdene i den menneskelige kulturen. Utforsker en historiske matkulturer, ser en vesentlige forskjeller og endringer gjennom tidene. Ingredienser og teknologi, regler og tradisjoner, habitus og samtale ved bordet – alle disse forandrer seg i tidenes løp. Følg med forelesningsrekken om mat i mellomalderen og møt spennende humanistisk forskning fra ulike fagområder!