Kvartære geosystemer

Nyhetsarkiv for Kvartære geosystemer

Anne-Katrine Faber og Kerim Hestnes Nisancioglu fikk tildelt pris for støtte til nasjonale studentaktive forskningsprosjekter med prosjektet: IceFinse - feltkurs om Arktisk klima med fokus på studentaktiv forskning.
Professor Eystein Jansen ble fredag kveld tildelt Meltzers ærespris for fremragende forskning. Også Hans Fredrik Marthinussen, Selina Våge og Adrian Drazic ble hedret med Meltzerpriser.
Forskerne fant nøkkelen til å forklare hvorfor istidene ble lengre og mer intens i midt pleistosen ved å analysere 169 meter med marin leire fra Sørishavet. I en artikkel for det internasjonalt anerkjente tidsskriftet Science, bidrar (Helga) Kikki Flesche Kleiven fra Institutt for geovitenskap og Bjerknessenteret sammen med kollegaer fra Sveits, Tyskland, USA og England til å forklare hvorfor... Les mer
Ny forskning viser at jordskjelv fører til avgassing og utslipp av CO2 fra grunnvann. Kanskje kan utslippene også varsle kommende skjelv.
Kerim Hestnes Nisancioglu og Anne-Katrine Faber fra GEO og Bjerknessenteret for klimaforskning, er tildelt støtte for feltkurset Ice Finse, som skal bidra til iEarth – et nasjonalt konsortium for utdanning i geovitenskap
Vi held på med eit gigantisk eksperiment. Endringane vi ser no, er så raske at vi aldri før har sett noko liknande.
Eystein Jansen ble mandag tildelt Brøggerprisen under Norsk geologisk forening (NGF)s Vinterkonferanse som ble avholdt i Bergen 7-9. januar.
Bli med femåringer på isskuringsstripeskole!
Lørdag 17. mars reiser Stein-Erik Lauritzen og Nele Meckler på feltarbeid til Borneo, Malaysia
“Vi har prøvd å ta oss frem til innsjøen Ringgåsvatnet i fem år, men været har hindret oss fra å samle inn prøver, sier Jostein Bakke”
Willem van der Bilt er en av forskerne som er valgt ut for å delta i det nye Momentum – karriereutviklingsprogrammet, det første karriereutviklingsprogrammet for yngre forskere ved UiB.
Årets studenter og ledere fra Institutt for geovitenskap og Institutt for geografi på feltkurs 13.-23. juni. Bildet er fra Jutulhogget mellom Østerdalen og Rendalen.
En nyoppusset Vestfløy på Geofysen skal samlokalisere klimaforskerne i Bergen.
Henriette Linge, førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap, har fått den pedagogiske kompetansegraden "Fremragende Underviser"
Det er mye spennende som foregår inne i undergrunnens ukjente hulrom. Grotter er på mange måter naturlige lavtemperaturslaboratorier hvor kjemiske prosesser kan observeres på nært hold og det er nettopp dette som gjør det så spennende og interessant.
Jostein Bakke leder et forskningteam som har et prosjekt på breen ved Folgefonna hvor de håper å avdekke eventuelle Geo farer fra breen.