Hjem
Nasjonal kompetansetjeneste og forskningsgruppe for multippel sklerose
Immunmodulerende behandling av MS

Ny artikkel. Immunmodulerende behandling av MS – en oversikt over godkjente medisiner

En ny artikkel som utgår fra Nasjonalt kompetansetjeneste for MS er publisert i det internasjonale tidsskriftet European Journal of Neurology. Artikkelen er en oversiktsartikkel over de ulike MS-medisinene som i dag er godkjente for behandling av multippel sklerose (MS) i EU og Norge.

Hovedinnhold

Vi står i dag midt i en kunnskapsrevolusjon om behandling av MS. De siste årene har stadig flere potente MS-medisiner blitt godkjent flere nye medisiner vil sannsynligvis bli tilgjengelige de neste årene.

I oversiktsartikkelen går vi gjennom studiene som ligger til grunn for godkjennelsen av medisinene og diskuterer de ulike virkningsmekanismene, forventet effekt og bivirkninger. Vi diskuterer også ulike behandlingsprinsipp for MS og hvilke utfordringer som fortsatt gjenstår innen dette feltet.

Artikkelen er publisert under open access-lisens, noe som gjør at den er fritt tilgjengelig ved å følge linken under.

Referanse:

Torkildsen Ø, Myhr KM, Bø L. Disease-modifying treatments for multiple sclerosis – a review of approved medications. European Journal of Neurology. 2016;23 Suppl 1:18-27. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/ene.12883/full