Hjem
Naturgeografi
Masterprosjekt

Klima- og brehistorien ved Kvigtindbreen

Mitt masterprosjekt handler handler om å kartlegge klima- og brehistorien ved Kvigtindbreen som ligger i Børgefjell nasjonalpark.

Feltarbeid
Feltarbeidet mitt ble prøvd gjennomført over to perioder i sommer, men det gikk ikke helt etter planen på grunn av en dårlig sommer med mye snø i fjellene og dårlig vær.
Foto/ill.:
Silje Skibeli Johannessen

Hovedinnhold

Ved Kvigtindbreen er det ikke gjort noe tilsvarende kartlegging eller forskning tidligere noe som gjør oppgaven min veldig spennende.

Feltarbeid

Feltarbeidet mitt ble prøvd gjennomført over to perioder i sommer, men det gikk ikke helt etter planen på grunn av en dårlig sommer med mye snø i fjellene og dårlig vær. Derimot fikk vi tatt opp to kjerner ved hjelp av en piston corer og en ved bruk av en gravity corer i påsken 2015 som jeg har brukt mye tid på lab i høst for å analysere og samle inn data. Dette har vært veldig spennende og krevende, og jeg har lært mye. Det er veldig gøy å jobbe på lab og samle inn data til oppgaven.

Studere geografi

Jeg syntes det å studere geografi er veldig spennende og lærerikt. Studiet har en stor bredde som jeg mener er positivt i fremtiden. I andre semester fikk jeg også muligheten til å dra på utveksling til Svalbard, hvor jeg tok 20 studiepoeng. Dette var en utrolig lærerrikt og morsomt opplevelse som jeg aldri kommer til å angre på.

Spennende lab-arbeid

Å ta en mastergrad i naturgeografi gir en god kompetanse innen faget og en rekke metoder. Jeg har jobbet mye på lab, og lært mye av det. Det har vært veldig spennende og jobbe på lab og få ut data som man skal bruke i mastergraden og vite at dette har man selv funnet frem til.

Hvis jeg er usikker på noe eller det er noe jeg ikke skjønner er det alltid en hjelpende hånd på instituttet.

Veileder

Svein Olaf Dahl