Nevrale nettverk

Nyhetsarkiv for Nevrale nettverk

Prof. Meg Veruki fra forskningsgruppen Retinal Microcircuits har blitt valgt til "Toppliste" over utmerkede kvinner innen forskning på syn og oftamologi.
Meg Veruki og Espen Hartveit fra Institutt for biomedisin ble kåret til "Visionaries of the Quarter" (kvartalets visjonærer) av European Vision Institute for sommeren 2021.
Arvid Lundervold from the Department of Biomedicine receives the award for best teacher at the Faculty of Medicine in 2018.
I det elektive emnet ELMED219 gir far og sønn Lundervold medisinere og ingeniører en innføring i hemmeligheten bak kunstig intelligens, og hvordan det kan benyttes i klinisk arbeid.
Forskningslaboratoriet ved Margaret Veruki og Espen Hartveit undersøker hvordan nevroner i netthinnen kommuniserer for å produsere syn. I sitt nyeste prosjekt har de sett utenfor konvensjonelle kretser og fant noen uventede reseptormolekyler på uventede steder.
Stipendiater over hele verden har samlet seg for å formidle forskning om netthinnen på øyet vårt. Resultatet er en interaktiv øyeutstilling på vitensenteret VilVite.
Bergen Forskningsstiftelse (BFS) tildeler forskningsstøtte i fire år til professor Arvid Lundervold for sitt prosjekt "Computational Medical Imaging and Machine Learning Methodology and e-Infrastructure».
I november arrangerer Universitetet i Bergen det andre årlige møtet og vinterskolen for medlemmer av Innovative Training Network "switchboard"