Hjem
Optimering

Optimering av marin forsikringsmegling

Gunvor Lemvik (Master i Optimering)

Hovedinnhold

Å studere optimering passer bra for alle som liker å programmere og som ønsker å anvende teoretisk kunnskap for å løse praktiske problemer.

Jeg heter Gunvor, og jeg fullførte nylig en mastergrad i informatikk, med spesialisering i optimering. Jeg valgte optimering siden det er matematisk interessant og svært anvendelig på reelle problemer. Halvveis i graden min takket jeg ja til et tilbud om å jobbe som konsulent etter fullført grad.

Svært mange industrielle problemer kan formuleres som å enten minimere en kostnad eller maksimere en gevinst, og dette er faktisk optimeringsproblemer. En spesialisering i optimering gjør deg i stand til å gjenkjenne likheter mellom slike problemer og velkjente optimeringsproblemer som har blitt grundig forsket på. Å tilegne seg denne ferdigheten lar deg analysere, modellere og løse reelle problemer effektivt. Dette er givende på et personlig nivå og kan være svært verdifullt for fremtidige arbeidsgivere. Å studere optimering passer bra for alle som liker å programmere og som ønsker å anvende teoretisk kunnskap for å løse praktiske problemer.

I masteroppgaven min samarbeidet jeg med bedriften Edge Group AS, som driver med marin forsikringsmegling. Oppgaven min var å lage en modell som genererer forsikringsdekninger for Edge sine kunder, og å finne en effektiv måte å løse modellen på. Dette var et spennende problem som resulterte i en fullstendig programvare. På mindre enn ett sekund søker programvaren gjennom et enormt løsningsrom, og genererer forsikringsdekninger som meglere ville ha trengt timesvis for å lage manuelt.