Hjem
Miljøtoksikologi

Hva har vi på tallerkenen?

Nyere forskning tyder på at det kan være en sammenheng mellom snikende miljøgifter i mat og den eksplosive økningen i metabolske sykdommer, inklusiv type 2 diabetes, som den vestlige verden opplever.

Foto/ill.:
colourbox

Hovedinnhold

Den industrielle revolusjon har utvilsomt bidratt til å heve levestandarden for store deler av verdens befolkning. Et viktig produkt av det moderne samfunn er en lang rekke kjemiske stoffer med nyttige egenskaper, men også med potensielt skadelige virkninger på mennesker og natur. I dag finner vi mange av disse stoffene over alt, også i maten vi spiser. Nyere forskning tyder på at det kan være en sammenheng mellom snikende miljøgifter i mat og den eksplosive økningen i metabolske sykdommer, inklusiv type 2 diabetes, som den vestlige verden opplever.

Dr. Jérôme Ruzzin og Prof. Anders Goksøyr (Miljøtoksikologigruppen) skrev nylig en artikkel om miljøgifter og metabolske sykdommer i Diabetes Voice, et tidsskrift  utgitt av International Diabetes Federation. Artikkelen (side 30) er tilgjengelig her:

http://www.idf.org/sites/default/files/attachments/DV57-3-English.pdf

Les mer i Dagens Næringsliv: Farlige forbindelser (se vedlegg)