Hjem
Ansattsider
Nyheter

Kjenner du til UiBs forskningsavtale med CAS?

Ønsker du å lede et tverrfaglig og internasjonalt forskningsprosjekt med dine favorittkolleger fra andre institusjoner verden over? CAS gir deg muligheten til nettopp dette.

Hovedinnhold

Senter for grunnforskning, eller Centre for Advanced Study (CAS), ved det Norske Vitenskaps-Akademi er en ressurssterk og uavhengig stiftelse som fremmer tverrfaglig og internasjonal grunnforskning på høyest faglig nivå. Hvert år tar senteret imot tre eminente forskningsgrupper fra feltene humaniora og teologi, samfunnsvitenskap og jus samt naturvitenskap, medisin og matematikk.

Formålet er å fremme fremragende grunnforskning og tverrvitenskapelig teoretisk arbeid. Dette gjør CAS ved å skape et forskerklima på tvers av språk, kultur og fagbakgrunn der forskerne har tid til å bruke all sin energi på å fordype seg i forskningen.

Du kan lese mer om senteret på deres nettsider.

Ekstraordinært forskningsopphold og tverrfaglig samarbeid

Avtalen mellom UiB og CAS gir forskere med fast vitenskapelig stilling anledning til å søke om å danne sin egen forskningsgruppe for ett års opphold ved senteret. De velger selv tema og fordypning, og inviterer med seg forskere fra verden over til å delta i prosjektet.

Gruppeledere og deltakere i prosjekter ved CAS får tildelt en ekstraordinær sabbatsperiode fra UiB. På denne måten blir forskerne fortsatt lønnet av universitetet, slik at CAS kan bistå sterkere økonomisk med det forskerne måtte trenge under oppholdet sitt. Til gjengjeld tildeles publikasjonspoengene UiB.

Søk om å bli gruppeleder

For at gruppelederne skal ha god tid til å planlegge prosjektet før de kommer, rekrutteres gruppene to år i forkant. Kommende søknadsrunde gjelder derfor for det akademiske året 2020/2021, og åpner i oktober med endelig frist i januar 2018. Detaljene rundt søknadsprosessen kan du lese mer om her.

Kontakt

Har du spørsmål eller andre henvendelser til CAS kan du sende en e-post til cas@cas.oslo.no.