Bli med i en spørreundersøkelse om spesielle sanseopplevelser

Hører du stemmer eller har oppfatninger som ikke deles av mange andre? Dette er mer vanlig enn mange tror.

hearing-sounds.jpg

Spørreundersøkelse om hørselshallusinasjoner
Forskere ved Universitetet i Bergen søker deltakere til et forskningsprosjekt om stemmehøring og spesielle sanseopplevelser i befolkningen.

Norskspråklige personer med og uten slike erfaringer inviteres til å delta ved å besvare en internettbasert spørreundersøkelse! Forskning viser at det ikke bare er mennesker med psykiske lidelser som har slike opplevelser, vi vil finne ut mer om hvorfor noen av oss hører stemmer når ingen er i nærheten.

– Vi ser etter området for språkaktivering. Det aller beste er om vi kan finne personer som hører stemmer mens de er i maskinen. Men det er så klart svært vanskelig å beregne, sier doktorgradsstipendiat Isabella Kusztrits til NRK Dagsrevyen.

Klikk her for undersøkelsen, og mer informasjon. Å besvare spørsmålene tar 15-35 minutter.

Prosjektet utføres i regi av Institutt for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen.

Les mer på prosjektets Facebook-side.