Hjem
Ansattsider
Nyhet

UiBs slips og sjal

UiBs unike slips og sjal kan bestilles i Profilbutikken.

tre ulike sjal
Foto/ill.:
Kobie Nel

Hovedinnhold

Universitetet i Bergen gjennomførte i 2017 en anbudskonkurranse hvor tekstilkunstner Kiyoshi Yamamoto ble tildelt oppdraget med å utvikle nytt design for slips og sjal. Etter en omfattende kunstnerisk utvikligsprosess og test av ulike motiv, er nå de nye slipsene og sjalene ferdig produsert.  

Bestillingsskjema, informasjon og priser finner du i UiBs profilbutikk.

Kunstneren Kiyoshi Yamamoto bor og arbeider i Bergen. Han tok sin Mastergrad i kunst ved Kunsthøgskolen i Bergen (2013) og har studert ved London College of Fashion og Escala de Belas Arts i Rio de Janeiro.  Yamamoto har latt seg inspirere av arkitekturen og fasadene til UiBs bygninger når han laget fargepaletten. Også byens farger har vært inspirasjonskilde, skriver Yamamoto i et lite følgebrev som ligger inne i esken sammen med slipsene og sjalene.

Prorektor Margareth Hagen er veldig fornøyd med design og utforming av de nye slipsene og sjalene: 

- Det er fint å se at både sjal og slips har blitt utviklet i samarbeid med vårt eget Fakultet for kunst, musikk og design. Det at kunstneren har brukt farger fra institusjonen som inspirasjon er spennende. 

Bruksområder 

Slipsene og sjalene kan brukes som gaver til master- og doktorgradskandidater, gaver til ansatte og i representasjon av UiB. De blir levert sammen med en gaveeske vedlagt en kort beskrivelse fra kunstneren om inspirasjonen bak de ulike motivene og design. 

Rektor Dag Rune Olsen har tro på at de nye slipsene og sjalene vil bli godt mottatt av ansatte og studenter:

- Designet på både slips og sjal er stilrent, og de kommer til å være pene å bruke når UiB skal representeres. Dette vil også bli treffende gaver til våre kommende alumner ved master- og doktorgradsseremonier.