Hjem
Ansattsider
Kommunikasjonsfrokost

Forskere med kamera

Kan video gjøre forskning mer tilgjengelig? Og egner alle forskningstema seg på film? Hør mer om dette på høstens første kommunikasjonsfrokost torsdag 4. oktober.

Kommunikasjonsfrokost, arrangement, Universitetet i Bergen
Kan video gjøre forskning mer tilgjengelig? Kom og hør tre UiB-forskere fortelle om sine erfaringer torsdag 4. oktober kl. 08.30.

Hovedinnhold

Arrangementet er nå fulltegnet.

Møt tre forskere som bruker film som en viktig del av både undervisning, forskning og formidling.

Film kan være et redskap for å gjøre forskning mer tilgjengelig, både i undervisning og i forskningsformidling. De fleste forskere ønsker at deres forskning skal bli sett av flest mulig. Men det er ikke alltid lett å fange oppmerksomheten i et stadig mer krevende medielandskap. Og egner all forskning seg like godt på film?

Dette frokostseminaret gir deg smakebiter på hva film og levende bilde kan brukes til: Hvor vanskelig er det egentlig å lage en filmsnutt selv? Tre forskere fra tre ulike forskningsmiljø gir deg tips og råd, og deler av sine erfaringer fra bruk av kamera. 

Program:

Kort intro ved produsent Tane Holm Høisæter fra Kommunikasjonsavdelingen/DigUiB lærings- og formidlingslab.

Tre forskere om sine erfaringer med produksjon og bruk av film i forskning og undervisning:

Scott Bremer er forsker i samfunnsfag ved Senter for vitenskapsteori (SVT), og jobber mest med klimatilpasning som en sosial prosess. Han har brukt film for å stimulere og kommunisere forskning om klima i Bangladesh på TRACKS prosjektet.

Anne Blanchard er forsker ved Senter for Vitenskapsteori (UiB), og har i fire år forsket på de sosiale og etiske aspektene rundt kreftmarkører. Hun har brukt kameraet i et prosjekt om olje og fisk i Lofoten i 2014, som en måte å dele meldinger fra lokale beboerne direkte til politikerne. 

Håvard Hallås Stubseid er stipendiat ved Institutt for geovitenskap. Våren 2018 startet han en ph.d i geokjemi i tilknytning til K.G Jebsen senter for dyphavsforskning ved UiB. Doktorgradsprosjektet hans omhandler studier av vulkansk aktivitet i dyphavet, med fokus på de Arktiske Midthavsryggene mellom Norge og Grønland. Håvard har brukt video i undervisningen og brukt kamera på forskningstokt i Norskehavet.

 

Påmeldingen er lukket og møtet er fulltegnet.