Hjem
Ansattsider
Nyhet

Blir forskningsdirektør ved UiB

Benedicte Løseth er ansatt som ny forskningsdirektør ved Universitet i Bergen. Hun gleder seg til å ta fatt på stillingen og bli kjent med både ansatte og forskningsaktiviteten.

Benedicte Løseth blir ny Forskningsdirektør ved UiB
Foto/ill.:
Asle Bentzen, Bergen Kommune

Løseth kommer nå fra en stilling som seksjonssjef innen helse og omsorg i Bergen kommune, men kjenner høyere utdannings- og forskningssektoren godt. Løseth har blant annet fartstid fra UiB, og hun har tidligere jobbet ved Norsk senter for forskningsdata.

- Jeg ser frem til å jobbe videre med forskning og innovasjon på Universitetet i Bergen.  Nå gleder meg til å bli med på laget for å bidra til at universitetet når sine forskningsstrategiske målsetninger, sier Løseth

Løseth er i dag leder for Seksjon for innovasjon, helse, barn og unge i Byrådsavdeling for helse og omsorg. Hun representerer også Bergen kommune i det nasjonale e-helsestyret og var medlem i prioriteringsutvalget som nylig la frem sitt forslag til prinsipper for prioriteringer i den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

Ved UiB skal hun som forskningsdirektør lede og videreutvikle forskningsadministrativ avdeling med oppgaver knyttet til forskningsfinansiering, forskerutdanning, forskermobilitet og internasjonalt samarbeid. Avdelingen har 28 årsverk.

- Velkommen tilbake

- Det har vært viktig for oss å finne en direktør som kan være offensiv og nytenkende i dialog med fagmiljøer, samarbeidsinstitusjoner, offentlige instanser og ulike finansieringskilder. Vi føler oss sikker på at vi har funnet det når vi ansetter Løseth, og er svært fornøyd med å kunne ønske henne velkommen tilbake til UiB sier universitetsdirektør Kjell Bernstrøm.

Christen Soleim har fungert som forskningsdirektør siden i fjor høst ved siden av sin jobb som direktør for Studieadministrativ avdeling.

- Jeg kjenner Benedicte Løseth fra tidligere samarbeid. Jeg har stor respekt for henne som fagperson og leder. Hun er et godt valg som direktør for Forskningsadministrativ avdeling, sier Soleim.

Han tror Løseth vil bringe det forskningsadministrative feltet framover og være en styrke for UiBs forskningsadministrasjon. Soleim som var blant de ti søkerne til stillingen, er nå motivert for å rendyrke oppgavene ved studieadministrativ avdeling.

- For egen del ser jeg fram til å gå tilbake til stillingen som direktør ved Studieadministrativ avdeling. Mange spennende utfordringer venter, og det blir bra å kunne dedikere all min tid til dette fagfeltet.

- Gleder meg

I Bergen kommune Løseth blant annet jobbet med etableringen av Kunnskapskommunen og å etablere forskning og innovasjon som helt nye satsingsområder i kommunal sektor. Løseth begynner i sin nye jobb ved UiB i mai.

-  Jeg gleder meg til å ta fatt på stillingen og bli enda bedre kjent med ansatte og nye forskningsområder!