Ansattsider
Trond Mohn Stiftelse

BFS blir Trond Mohn stiftelse

Bergens forskningsstiftelse har tildelt en milliard kroner til forskning i Norge siden 2004. Stiftelsen markerer sitt 15-årsjubileum ved å bytte navn til Trond Mohn stiftelse.

– I anledning vårt 15-årsjubileum gjør vi ære på vår stifter som ved sine generøse gaver gjør det mulig for stiftelsen å støtte fremtidsrettet og samfunnsnyttig forskning. Fra nå av er vårt navn Trond Mohn stiftelse, sier styreleder Stener Kvinnsland i en pressemelding.

Med finansiering av et nasjonalt program mot antibiotikaresistens på i alt 80 millioner kroner har stiftelsen i 2019 passert 1 milliard kroner i gaver til forskning. Det er Universitetet i Bergen og Helse Bergen som har fått mest. I de senere årene har også forskningsinstitusjoner andre steder i Norge blitt inkludert, så lenge forskningen skjer i samarbeid med miljøer i Bergen, ifølge pressemeldingen.

Den største gleden er å gi

– Den største gleden er å gi, sier Trond Mohn i pressemeldingen. – Å oppleve at gavene er med å bygge kompetansemiljøer i Bergen og andre steder i Norge er en stor glede, sier han.

Trond Mohn i Universitetsaulaen

Trond Mohn ble utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen i 2015.

Foto/ill.:
Ingvild Festervoll Melien

– Stiftelsen har utviklet seg slik vi håpet. Gavene stimulerer unge talenter og gir forskningsmiljøene muligheter til å gjøre noe ekstraordinært - til beste for Bergen og Norge. I god sosialdemokratisk ånd legges det vekt på kvalitet, samarbeid, sunn konkurranse og å være nyttig for folk og samfunn, fremholder Trond Mohn.

- Mangler sidestykke i norsk historie

– Dette mangler sidestykke i norsk historie når det kommer til filantroper. Få rike har valgt å gi så mye penger til forskning uten strenge føringer på hva pengene skal brukes til. Stiftelsen har gjennom flere år gitt oss muligheten til å sette i gang prosjekter som ikke hadde vært mulig å starte opp ellers, sier rektor Dag Rune Olsen i en kommentar til Bergensavisen.

Nettsider for Trond Mohn stiftelse finnes nå på www.mohnfoundation.no.