Hjem

Ansattsider

Elsevier - Konsortieavtalen

Slik får du tilgang

UiB har mistet tilgang til tidsskrift fra Elsevier. Her får du informasjon om hva du kan gjøre når du trenger artikler i tidsskrift vi ikke lenger har tilgang til.

Openaccess
Foto:
Colourbox

Elsevier har kuttet UiBs tilgang til tidsskriftene i konsortieavtalen. Dette betyr studenter og ansatte ved UiB ikke lenger har løpende tilgang til de omlag 2300 tidsskriftene i Elsevier's Freedom Collection. Her får du informasjon om hva du kan gjøre når du trenger artikler i tidsskrift vi ikke lenger har tilgang til:

  • Last ned plug-ins til nettleseren for å finne åpne artikler

Verktøy som Unpaywallog Open Access Button gjør det enkelt å finne åpne versjoner av artikler når du bruker nettleseren. Les mer om slike tjenester.

  • UiB har arkivtilganger 

UiB har fortsatt arkivtilganger til en rekke tidsskrift for årgangene frem til og med 2018. Vi har laget en søkbar tabell som gir oversikt over tidsskrift UiB har arkivrettigheter til. Disse tidsskriftene kan søkes opp som vanlig, f.eks. på Google og Oria, og artiklene kan lastes ned fra ScienceDirect akkurat som før.

  • Bestill artikkelen selv  

Dersom du søker i Oria etter en artikkel UiB har mistet tilgang til, vil du i trefflisten få anledning til å bestille artikkelen. Den vil bli sendt som en lenke til pdf direkte til din epostadresse senest innen 8 timer, vanligvis 2 timer. UiB dekker kostnaden så du slipper å betale.

  • Kontakt forfatteren, spør internasjonale kollegaer

Det er ikke uvanlig at forfattere kontaktes med spørsmål om å få tilsendt en artikkel. Det er også vanlig i sosiale nettverk for forskere at man deler artikkelkopier med hverandre.

  • Kontakt Universitetsbiblioteket

Ditt lokale universitetsbibliotek står klart til å hjelpe deg. Ta gjerne kontakt med oss, om du lurer på noe.