Hjem
Ansattsider
Nyhet

UiB åpnet nytt Brusselkontor

3. mai var det offisiell åpning av UiB sitt nye Brusselkontor, i hjertet av det europeiske kvartalet.

Åpning av nytt brusselkontor
Deler kontor: (F.v.) Prorektor ved NTNU, Bjarne Foss, prorektor ved UiB, Margareth Hagen, SINTEF-direktør Alexandra Bech Gjørv og NORCE-direktør Elisabeth M. Støle ser frem til gode synergieffekter nå som institusjonene flytter sammen i det nye Brusselkontoret.
Foto/ill.:
Ole Marius Kvamme, UiB

Hovedinnhold

Det er nå tre år siden UiB opprettet sitt eget kontor i Brussel. Her kan forskere ved universitetet få praktisk og strategisk støtte til å styrke kontakten med EU, og få hjelp til å utnytte mulighetene for nye og spennende forskningsprosjekter, hovedsakelig gjennom EU-programmet Horisont 2020.

Kontoret har nå flyttet til et større og mer moderne bygg, som UiB vil dele med NORCE, NTNU og SINTEF. 

3. mai var det offisiell åpning av de nye kontorlokalene, blant annet med taler fra prominente gjester som Jean-Eric Paquet, generalsekretær for forskning og innovasjon i EU-kommisjonen, og Rolf Einar Fife, som er Norges ambassadør til EU og leder av EU-delegasjonen.

Store ambisjoner

-UiB er stolte over hva vi har oppnådd gjennom Brusselkontoret i løpet av disse tre årene. Med åpningen av det nye og flotte kontoret, viser vi at UiB har store ambisjoner når det gjelder tilstedeværelse i Europa, og når det gjelder å styrke forbindelsen mellom EU og våre internasjonale partnere og fagmiljøene hjemme i Bergen, sier prorektor Margareth Hagen, som også holdt en tale under åpningen.

Hun roser videre samarbeidet mellom UiB og de andre institusjonene på Brusselkontoret.

Fornøyd kontorsjef

Kontorsjef Kristof Vlaeminck er svært fornøyd med de nye lokalene, som han mener fremstår mer profesjonelle enn de tidligere lokalene.

-Brusselkontoret tilbyr møterom, samtidig vil vi sørge for at alle som besøker oss her i Brussel får et så effektivt og hyggelig opphold som mulig. Vi er glade for å bistå med alt fra tilrettelegging og praktiske gjøremål under møter, til å formidle kontakt inn mot EU-kommisjonen, sier han, og legger til: 

-Åpningen av de nye lokalene viser også at UiB har store ambisjoner opp mot globale partnere og mot det kommende Horisont Europa-programmet.