Åpningsfest

Velkommen til åpning av Universitetsmuseet i Bergen

Vi gleder oss til å vise frem et nyoppusset bygg, med nye rom, utstillinger, museumsbutikk og tilgang til museumskafeen Christie. Vi har også fått flere rom som kan brukes til formidling av forskning og til arrangementer – en glimrende arena for universitetet vårt.

Universitetsmuseet i Bergen, åpning, 14. oktober
14. oktober åpner Universitetsmuseet i Bergen igjen — for alle nysgjerrige og vitebegjærlige gjester.
Foto/ill.:
UiB

Program for åpningen av Universitetsmuseet, naturhistorie 14. oktober 2019

09.30  Barnetog fra Festplassen, for inviterte skoleklasser

10.00-11.00 Formell åpningsseremoni ute på Museplassen 3

Christopher Rouse (1949 – 2019):
Ogoun Badagris
Griegakademiets slagverkguppe. Leder: Peter Kates

Velkommen ved Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen,

Tale ved Statsminister Erna Solberg, som åpner museet for de inviterte skoleklassene

Nøkkelseremoni
Byggherredirektør i Statsbygg Marius Tunstad stiller lokalene til disposisjon for Kunnskapsdepartementet v/statsråd Iselin Nybø, som overleverer videre til Universitetet i Bergen ved rektor Dag Rune Olsen.

The forest and the sea
Levende og elektronisk musikk basert på feltopptak fra skog og hav.
Samlet, arrangert, transkribert og framført av Griegakademiets samtidsmusikk-klasse.
Leder: Tijs Ham

Konsert med 9 grader nord

Kvartett fra Bergen som blander en rekke ulike sjangre: baila, flamenco, jazz og
karnatisk musikk. Bandets visjon er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å
servere disse uvante tonene, og beskriver selv musikken sin som etnisk prog.

14.00-16.00 Museet er gratis og åpent for publikum. Her får du din billett.

18.00-19.45 Museet er gratis og åpent for publikum. Omvisninger. Billett er ikke nødvendig, men kø må påregnes.

18.30–19.20 Science in a global perspective – challenges ahead

Forelesning ved æresdoktor Sir Peter Gluckman

19.30 Vi varmer opp til kveldens lyspunkt!

Dette er dagens høydepunkt — en tredimensjonal forestilling, et visuelt fyrverkeri, vist direkte på museumsbygningen — for første gang i Bergen! Her kan du bli med hvalen ned i dyphavet, se blomstene vokse ut av vinduene og bygningen rase sammen. Det blir spennende, litt skummelt, vakkert og imponerende.

Har du aldri sett det før? På Kulturbrauerei i Berlin har de gjort noe som ligner på det du vil oppleve denne kvelden. Ta en kikk!

Vi viser forestillingen tre ganger i løpet av kvelden. Velg en tid som passer for deg og ta med alle du kjenner!

20.00 3D-forestilling ute på Muséplassen

20.15-20.50 Omvisning i museet (NB! dette er en 25 minutters omvisnng)

21.00 3D-forestilling ute på Muséplassen

21.15-21.50 Omvisning i museet (NB! dette er en 25 minutters omvisnng)