Seminarrekke om kunnskapsfornektelse

Klimakunnskapen er her: Hvorfor gjør vi så lite?

Forskerne har over lang tid varslet konsekvensene av dagens fossildrevne samfunn. Det er få, om ingen, vitenskapelig innsikt som det norske demokratiet forvalter med tilsvarende sikkerhet, og samtidig passivitet, som klimakunnskapen. Hvordan har det blitt slik?

Illustrajon seminarrekke vitenskapsfornektelse
Arrangementet holdes i Forhandlingsrommet på Universitetsmuseet. Inngang direkte fra Christie kafé.
Foto/ill.:
UiB

Vi spør: Har klimaforskerne selv en del av ansvaret for at viktig kunnskap ikke blir tatt i bruk? Har forskerne brukt for lite utestemme? Har vi ikke lykkes med å få til en god og opplysende offentlighet om klimakrisen. Er motkreftene for sterke?

Debattleder: Tore Furevik, direktør ved Bjerknessenteret for klimaforskning og professor ved Universitetet i Bergen.

I panelet:

• Gudmund Hernes, sosiolog, forfatter, professor ved BI Norwegian Business School, forsker ved Fafo og æresdoktor ved UiB. Hernes vil holde en innledende forelesning før de to andre slippes til.

• Helga Flesche Kleiven, klimaforsker ved Bjerknessenteret og førsteamanuensis ved UiB. Kleiven er en prisbelønt foredragsholder med klare meninger om formidling.

• Astrid Rommetveit, journalist i NRK. Rommetveit har i over ti år vært sentral i NRKs dekning av klima og vet hvor krevende dette kan være.