Prosjekt for økonomi og lønn
Mottaksprosjektet for økonomi og lønn skal sørge for et godt mottak av DFØ sine løsninger og tjenester ved UiB, og sikre at organisasjonen får informasjon og opplæring i nye prosesser og rutiner.
Dette innebærer forberedelse og innføring av felles rutiner og løsninger fra 1.januar 2021 innenfor følgende hovedprosesser:
|
|
Informasjon til alle ansatte om nytt system finner du her
Informasjon om opplæring, brukerveiledninger osv. til økonomisystemet, og lønn- og personalsystemet.
Hva er siste nytt i prosjektet?
Omstilling innenfor Lønn og lønnsnær HR – eget prosjekt
Arbeidet med utvikling av løsningene og standardisering av prosesser og rutiner er forsinket fra nasjonalt prosjekt og har ført til forsinkelser også for mottaksprosjektet ved UiB
Det jobbes mye med datainnsamling og konvertering til både test- og produksjonsløsning. Et arbeid involverer hele organisasjonen og som vil pågå frem til over nyttår
Prosess-,rolle- og rutinebeskrivelser blir løpende publisert av BOTT nettsiden BOTT-samarbeidet.no / opplæring. Dette er informasjon som er tilgjengelig for alle ansatte. Her vil også informasjon og linker til kurs for den enkelte rolle bli lagt ut.
Hva betyr prosjektet for økonomi-, HR- og lønnsmedarbeidere?
Vi får standardiserte prosesser og rutiner som skal være felles i BOTT
Vi får nye løsninger innen økonomi- og lønnsområdet
Ny digital løsning for tilsetting og arbeidskontrakt (TOA)
Oversikt over hvilke systemer som skal skiftes ut:
Økonomisystem (Unit4 ERP) - erstatter Oracle
Inkludert prosjektøkonomi og ‘PreAward’
Lønnssystem (SAP) - erstatter PAGA og dagens HR-portal
Bestillings- og fakturaløsning (Unit4 ERP) - erstatter BasWare
DAP (erstattes av TOA)
Vi beholder rapportverktøyet Tableau.
Dette betyr at de fleste av oss som har oppgaver innenfor økonomi- og lønnsområdet må endre måten vi jobber på, og verktøyene vi jobber i. Alle vil få opplæring og tid til å sette seg inn i de nye oppgavene og systemene.
Hvem jobber i prosjektet?
Mottaksprosjektet for UiB består av følgende:
- Ingvild Instebø Larsen - Prosjektleder mottak økonomi og lønn
- Tone Elin Skaugvold - Teamleder lønn
- Lyder Jensen - Teamleder IT/systemforvaltning
- Mira Kaur, prosjektstøtte
- Silje Bjerkeng, kommunikasjon
- Ivar Stenersen, Opplæring
Faggrupper:
Faggruppene er nasjonale grupper med ressurser fra alle de fire universitetene. Faggruppene jobber med å etablere felles praksis, løsninger og tjenester innenfor de definerte prosessene. Alle faggruppene har, i samarbeid med DFØ, som mål å finne de beste, fremtidsrettede løsningene for alle fire universitet.
Ressursgrupper:
I arbeidet med de ulike prosessene, er det i tillegg egne ressursgrupper innenfor hver av de ulike hovedprosessene, som faggruppemedlemmene har benyttet til faglige diskusjoner og intern forankring ved UiB.
Høsten 2020 er det opprettet en rekke flere grupper som arbeider aktivt i prosjektet. Eksempler her er ressurs- og arbeidsgruppe som, sammen med alle økonomene ved UiB, tilpasser dagens økonomi-/prosjektøkonomimodell mot ny BOTT standard økonomi-/prosjektøkonomimodell. Videre er det jevnlige møter mellom prosjektet og ledelsen ved fakultetene og avdelingene (fakultetskontakter).
Faseplan
Fase 1 | Forberedelse: Kartlegging, planlegging og forberedende arbeid
| Sep 2019 - feb 2020 |
Fase 2 | Organisasjonsforberedelse, opplæring og produksjon
| Mar 2020 - jun 2021 |
Fase 3 | Oppfølging og videreutvikling
| juli 2021 - jun 2022 |
Om prosjekt BOTT Økonomi og lønn
BOTT Økonomi og lønn er et prosjekt i BOTT-samarbeidet, der fokus er å få løst tjenester knyttet til økonomi- og lønnsområdet gjennom en felles anskaffelse. Gjennom dette arbeidet har BOTT inngått samarbeid med Direktoratet for økonomistyring (DFØ). Det er videre vedtatt at de to første universitetene som skal ta i bruk tjenestene fra DFØ, er UiO og UiB, med planlagt oppstart 01.01.2021.
Prosjekt BOTT Økonomi og lønn startet gjennomføringsfasen i januar 2019, der det arbeides med standardisering av prosesser og rutiner, samt utvikling og testing av de løsninger og tjenester som skal leveres av DFØ.
Strategi for prosjektet:
- BOTT skal forenkle, fornye og forbedre det administrative støtteapparatet.
- Med digitalisering som pådriver skal BOTT oppnå effektive tjenester og frigjøring av ressurser
- Vi skal realisere strategien gjennom samarbeid om felles anskaffelse av nye løsninger innen økonomi og HR, samt arbeid med felles praksis, organisering og styrking av vår omstillingsevne.
Felles resultatmål for prosjektet:
