Hjem
Ansattsider
Nygårdsgaten 5

Anbefalt arbeidsplass-utstyr til Nygårdsgaten 5

Hvis du planlegger å kjøpe PC, skjerm, kamera eller hodetelefoner til bruk i fellesadministrasjonen, bør du lese dette.

Illustrasjonsfoto: Arbeidsplass med datamaskin
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

I de nye lokalene vil vi gjerne bruke mulighetene for samarbeid og fleksibilitet effektivt. En dag skal vi kanskje være med på et heldags arbeidsmøte, noen ganger sitter vi i ro på vår arbeidsplass, andre ganger er det Teams-samtaler, møter eller arbeidsøkter på multirom eller møterom.

Når vi kjøper nytt datautstyr til administrasjonen, bør vi passe på å velge utstyr som passer til alle de ulike arbeidssituasjonene. Nøklene til dét er bærbar PC og standard tilkoblingsmulighet. Med en bærbar PC kan du ta med ditt "skrivebord" hvor som helst, og med standard tilkoblingsmulighet kan du få en ergonomisk riktig og effektiv arbeidsplass på ulike steder.

Heldigvis er bærbare PC-er i dag kraftige og fleksible. Med USB-C-tilkobling til skjermen(e), kan du få både lading og overføring av lyd og bilde med bare én kabel.

Bærbar PC

PC-ene i UiBs innkjøpsanbefaling skal passe for de aller fleste arbeidsoppgaver. Standardmodellen, Dell Latitude 7430, vil dekke behovene til de fleste.

Hvis du har en ny skjerm som gir mulighet for lading av PC-en og viderekobling til en eventuell skjerm nr. 2, trenger du ikke dokkingstasjon (se avsnittet om skjerm for mer informasjon). Hvis du derimot har to eldre skjermer, kan du trenge en dokkingstasjon. Til nyere Dell PC-er, er Dell Thunderbolt™ Dock – WD22TB4 anbefalt.

Datamaskin og dokkingstasjon kan bestilles fra IT-avdelingen (kun standardmodell) eller fra Dustin.

Skjerm:

De skjermene vi anbefaler å kjøpe nå, er:

DELL 27 VIDEO CONFERENCING MONITOR- C2722DE

Skjerm 1: Dell 27 Video conferencing monitor - C2722DE

Foto/ill.:
Dell
 
DELL 34 CURVED VIDEO CONFERENCING MONITOR

Skjerm 2: DELL 34 Curved Video conferencing monitor - C3422WE

Foto/ill.:
Dell
 
Dell UltraSharp 49 buet USB-C-hub-skjerm

Skjerm 3: Dell UltraSharp 49 buet USB-C-hub-skjerm - U4924DW

Foto/ill.:
Dell

Disse har mulighet for å bruke én USB-C-kabel mellom PC-en og skjermen til flere formål:

  • PC-en lades fra skjermen
  • Bide og lyd fra PC-en overføres til skjermen
  • Skjermen har innebygd web-kamera, mikrofon og/eller høyttalere
  • Skjermen har innebygd nettverkskontakt for tilkobling til kablet nett. 
  • Eventuelle løse USB-enheter kan kobles rett i skjermen.   

Dermed får du en mye enklere tilkobling og minimalt med kabler på og rundt pulten. Det blir enkelt å koble PC-en til og fra, og du har færre ting som kan løsne eller skape problemer!

Mange er vant til å jobbe med to skjermer ved siden av hverandre. Hvis man velger en av disse skjermene, kan man koble en kabel direkte fra den første til den andre skjermen. (Dette heter DisplayPort Multi-Stream Transport (MST), men omtales også ofte som "daisychaining".) Dermed er det sjelden behov for dokkingstasjon!

Merk at et slikt to-skjerm-oppsett uten dokkingstasjon krever en relativt ny PC (siste eller nest siste generasjon Dell bærbare). Se oversikt på Dells sider eller kontakt IT-avdelingen hvis du er usikker på om din PC kan brukes slik.

Bilde av arbeidsplass

Arbeidsplass 1: PC med Dell C2722DE og en ekstra 27 tommers skjerm

Foto/ill.:
IT-avdelingen UiB

Bilde av arbeidsplass

Arbeidsplass 2: PC med Dell C3422WE Curved Video conferencing monitor

Foto/ill.:
IT-avdelingen UiB

Hodetelefon:

Når du skal investere i støydempende hodetelefoner til en bedrift, setter det andre krav enn når du skal velge ut hodetelefoner til privat bruk. På jobb hvor hodetelefonene brukes både for å skjerme mot støy og gi arbeidsro, og til videomøter, vil hodetelefoner med passiv støyredusering og en støydempende mikrofon på bøyle foran munnen være perfekt. Slik får samtalepartneren din og du krystallklar lydkvalitet.

Husk at det er samtalepartneren din som vet hvor god mikrofonen din er, ikke du. Tenk nøye gjennom hvordan og hvor du bruker hodetelefonen før du velger.

Hodetelefoner bestilles fra Atea. Se mer informasjon i UiBhjelp (krever pålogging).

Web-kamera:

Hvis du kjøper en ny skjerm med innebygd web-kamera (se avsnittet om skjermer) trenger du ikke noe ekstra web-kamera. Hvis din bærbare PC har innebygd kamera kan du naturligvis også bruke det, men det krever at du har PC-en åpen, og noen ganger kan det gi en litt rar bildevinkel og dårligere bilde enn et løst web-kamera montert oppå skjermen. 

Hvis du trenger å kjøpe et nytt web-kamera, se anbefalinger i UiBhjelp (krever pålogging).

Mus og tastatur:

Det er selvfølgelig mulig å bruke den innebygde PC-ens tastatur og styreplate, men over lengre tid gir nok det for dårlig ergonomi.

Et trådløst mus og tastatur vil som regel gi en mye bedre arbeidsstilling. Den enkelte brukers preferanser kan variere. Her finnes det en mengde ulike alternativer tilgjengelig hos vår leverandør Advania. Pass på å velge en modell som er på lager og har riktig språkoppsett (norsk/nordisk i de fleste tilfeller). Se mer informasjon i UiBhjelp (krever pålogging).