Hjem
Ansattsider
Workshop

Psykologiske støttegrupper for Ph.D og forskere i tidlig karriere

Som ung forsker kan det være det dukker opp utfordringer man ikke helt vet hvordan man skal håndtere. Psykolog Andreas H. Schei inviterer til en gruppeworkshop hvor man sammen kan se nærmere på utfordringene unge forskere har.

Hovedinnhold

Hva slags workshop er det?
Vi vil ha en gruppesamtale hvor vi utforsker utfordringene du tar opp. Oftes viser det seg at utfordringene som blir tatt opp i gruppen er noe mange eller de fleste opplever eller har opplevd. Sammen kan vi dele støtte, innsikt og finne gode løsninger. Mange opplever lettelse over opplevelsen av å ikke være alene med sine utfordringer. Disse gruppene er åpne for alle fakulteter, de holdes på engelsk og ingen sak er for liten eller for stor til å ta med. Tilbakemeldingene har vært svært positive, og folk forteller de føler seg oppmuntret, med fornyet håp og følelse av tilhørighet. 

Hvordan gjør vi det: 
Formatet er en tre timers økt hvor alle deltakerne tar med seg en arbeidsrelatert utfordring, emosjonell og/eller konkret. Hvis det er noe i privatlivet ditt som roter til jobben din, så er det helt greit å ta med. Du er også hjertelig velkommen til å komme til disse gruppene hvis du nettopp er i gang med doktorgraden, og bruker gruppen som forebyggende tiltak for å håndtere stress og problemer før de blir alvorlige. Mange sier etterpå - "Åh, jeg trodde ikke jeg hadde noe å dele ... det viser seg at det er mye tross alt!" Det er du som vet hva du trenger støtte med for at du skal trives i ditt liv og jobb. I gruppen vil du få muligheten til å presentere problemet ditt, før du lener deg tilbake og lar gruppen utforske denne problemstillingen på dine vegne. Dette er en kraftig intervensjon som gir følelsesmessig støtte, innsikt og praktiske løsninger. 

Påmelding: Det er begrenset med plasser, og hvis alt er fullbooket oppfordrer vi deg til å melde deg på venteliste. Dersom du ikke kan delta ber vi deg gi beskjed så snart som mulig slik at noen andre kan ta plassen din. 

Gruppen ledes av Andreas H. Schei, psykolog i Bedriftshelsetjenesten. Ved påmelding vil du motta en e-post med ytterligere informasjon. Hvis alle plasser er booket anbefaler vi at du skriver deg på ventelisten.