Prosjektøkonomi
Kurset gir en oversikt over regler, begreper og det bidrags- og oppdragsfinansierte prosjektets livssyklus fra prosjektsøknad til prosjektavslutning. Dette kurset går 22.11 og 27.11 og har samme innhold.
Hovedinnhold
Fysisk opplæring for ansatte med roller innen økonomifeltet har vært etterspurt over en tid. Økonomiavdelingen starter opp et opplæringsprogram innen økonomiområdet ved UiB november og desember 2023 med tre-timers samlinger der deltakerne får anledning til å møtes fysisk.
Målgruppen for den enkelte samling vil være ansatte og ledere som har oppgaver innen det aktuelle arbeidsfelt. Primært vil kursene passe for de som er nye i rollen, og de som ønsker en oversikt over alle prosessene. Vi planlegger å gjennomføre opplæring to ganger i året. Nå i høst er det begrenset deltakelse på samlingene til maks 40 personer. Det kan bli behov for å prioritere deltagelse slik at alle enheter blir representert. Dersom det er stor etterspørsel, vil det settes opp et nytt tilbud om kort tid. Ved påmelding kan man velge hvilke kurs man vil delta på.
Grunnforståelse av UiB-økonomien (9.11 kl. 12-15 og 20.11 kl. 09-12)
Kurset skal gi en grunnleggende forståelse for økonomiske begreper og hvordan statlig økonomi og UiB-økonomien virker og spiller sammen.
Budsjett og økonomistyring (13.11 kl. 12-15 og 27.11 kl. 09-12)
En overordnet innføring i budsjettering, prognose og økonomistyring av totaløkonomien ved UiB. I samlingen vises verktøy og metoder og hvordan disse brukes ved UiB
Innkjøp (20.11 kl. 12-15 og 13.12 kl. 09-12)
Hvordan gjør vi innkjøp ved UiB. Kurset inneholder en introduksjon til offentlig anskaffelser, og en introduksjon av Behov til Betaling (BtB-prosessen). herunder prosessen rundt bestilling og betaling
Lønn (Utsatt til tidlig 2024)
Tilsetting og arbeidskontrakt (TOA), Lønn og ompostering
Prosjektøkonomi (22.11 kl. 12-15 og 27.11 kl. 12-15)
Kurset gir en oversikt over regler, begreper og det bidrags- og oppdragsfinansierte prosjektets livssyklus fra prosjektsøknad til prosjektavslutning.
Regnskap (13.12 kl. 12-15)
Innføringskurs i kontoplanen, omposteringsløsningen, anleggsregisteret og periodelukking. Tema: Kontoplanens oppbygging, aktivering og avhending i anleggsregisteret, maler i omposteringsløsningen og avsetningsbilag.
Fordring til innbetaling (15.12 kl. 12-15)
Innføringskurs i Fordring til innbetaling. Tema: Grunnlag for faktura, Kunde, Fakturering og kreditering fra prosjektmodulen eller kunder- og salgsmodulen, Innbetalinger, Oppfølging av fakturaer som ikke blir betalt.
Praktisk informasjon:
Kursene holdes i UiB læringsarena i Nygårdsgaten 5, 1.etg. Du har tilgang med ditt ansattkort. Du får tilsendt mer informasjon noen dager før det enkelte kurset starter. Det er gjestearbeidsplasser i 2. etg i NG5 som du kan bruke før/etter kurset ved behov. Lunsjen kan du innta i Kafe Smauet før kurset (må betales av den enkelte, nistepakke er lov). På kurset serveres kaffe/te og frukt.