Hjem
Ansattsider
Kurs - økonomi

Innkjøp

Hvordan gjør vi innkjøp ved UiB. Kurset inneholder en introduksjon til offentlige anskaffelser, og en introduksjon av Behov til Betaling (BtB-prosessen). Herunder prosessen rundt bestilling og betaling.

Hovedinnhold

Økonomiavdelingen tilbyr et opplæringsprogram innen økonomiområdet ved UiB med tre-timers samlinger der deltakerne får anledning til å møtes fysisk. Vi planlegger å gjennomføre dette vår og høst. 

Målgruppen for den enkelte samling er ansatte og ledere som har oppgaver innen det aktuelle arbeidsfelt. Primært vil kursene passe for de som er nye i rollen, og de som ønsker en oversikt over alle prosessene. Dersom det er stor etterspørsel, kan vi sette opp ekstra kurs.

Grunnforståelse av UiB-økonomien (18.3 kl. 1200-1500)
Kurset skal gi en grunnleggende forståelse for økonomiske begreper og hvordan statlig økonomi og UiB-økonomien virker og spiller sammen.

Budsjett og økonomistyring (3.4 kl. 0830-1130)
En overordnet innføring i budsjettering, prognose og økonomistyring av totaløkonomien ved UiB. I samlingen vises verktøy og metoder og hvordan disse brukes ved UiB.

Innkjøp (8.4 kl. 0830-1130)
Hvordan gjør vi innkjøp ved UiB. Kurset inneholder en introduksjon til offentlige anskaffelser, og en introduksjon av Behov til Betaling (BtB-prosessen). herunder prosessen rundt bestilling og betaling.

Lønn og TOA (10.4 kl. 0830-1130)
Tilsetting og arbeidskontrakt (TOA), Lønn og ompostering av lønn.

Fordring til innbetaling (10.4 kl. 1200-1500)
Innføringskurs i Fordring til innbetaling. Tema: Grunnlag for faktura, Kunde, Fakturering og kreditering fra prosjektmodulen eller kunder- og salgsmodulen, Innbetalinger, Oppfølging av fakturaer som ikke blir betalt.

Regnskap (15.4 kl. 0900-1200)  (merk tiden ble 4.3.24 endret fra kl. 12-15 til kl. 09-12)
Innføringskurs i kontoplanen, omposteringsløsningen, anleggsregisteret og periodelukking. Tema: Kontoplanens oppbygging, aktivering og avhending i anleggsregisteret, maler i omposteringsløsningen og avsetningsbilag.

Prosjektøkonomi (17.4 kl. 12-15)
Kurset gir en oversikt over regler, begreper og det bidrags- og oppdragsfinansierte prosjektets livssyklus fra prosjektsøknad til prosjektavslutning.

Merverdiavgift (24.4 kl. 12-15)
Innføringskurs i håndtering av merverdiavgift ved kjøp og salg innland/utland.

Praktisk informasjon:
Kursene holdes i UiB læringsarena i Nygårdsgaten 5, 1.etg. Du har tilgang med ditt ansattkort. Du får tilsendt mer informasjon noen dager før det enkelte kurset starter. Det er gjestearbeidsplasser i 2. etg i NG5 som du kan bruke før/etter kurset ved behov. Lunsjen kan du innta i Kafe Smauet før kurset (må betales av den enkelte, nistepakke er lov). På kurset serveres kaffe/te og frukt.

Kursmateriellet er tilgjengelig under mappen Filer på team Økonomiavdelingen informerer. Bruk gjerne litt tid før kurset til å bla gjennom innholdet. Du kan også bruke dette som oppslagsverk etter kurset. Hvis du ikke er medlem av dette teamet, kan du søke det opp med koden sylic3rHusk også at du finner mye veiledning og informasjon på ansattsidene under Arbeidsstøtte for økonomi og lønn.