Hjem
Ansattsider
Nyhet

Vår alltid smilende kollega: Steven David Walker

Steven ble ansatt hos oss i TPS for snart 4 år siden. Han har gjort seg bemerket med sitt alltid gode humør, uansett arbeidsoppgaver og dårlig vær. Brukerne blir etter egne utsagn alltid i godt humør når Steven svinger innom på postruten.

Hovedinnhold

Ansatt i TPS som driftsoperatør på post.
Ansatt siden 1.september 2011.
Lidenskap: GOLF og GODT HUMØR.

 

Vi fikk 5 minutter med han, mellom formiddags- og ettermiddagsruten, for å høre HVA hemmeligheten bak hans alltid gode humør er.

På direkte spørsmål om dette svarer han: "aktiv fritid og spesielt golfspilling så ofte som mulig, er den enkle oppskriften" I sommerhalvåret, som han definerer fra april til oktober, oppsøker han en eller annen golfbane så godt som nesten hver dag. Og som han sier: «Her treffer jeg alltid gode venner, som også er i godt humør. Da blir det en vinn – vinn situasjon».

 

Men er ikke golf en forholdsvis dyr sport da?  «Nei. Dette er kun en myte. Man må først gjennomføre et kurs for å få lov til å spille på banen. Dette er det tidligere grønne kortet. Golf er noe spesiell der, da man har spesielle regler og «kutyme» på banen. (Skikk og bruk). Dette koster fra 1500 kr til 2500 kr. Deretter må man melde seg inn i en golfklubb, også for å få lov til å spille på banene. Her er prisen alt fra 700 kroner i de billigste klubbene, til flere tusen kroner for de dyreste. Men «billig» løsningen er helt grei. Det viktigste er at man har et medlemskap. Tilslutt bør man kjøpe seg sitt eget utstyr. Jeg personlig foreslår at man kjøper brukt og billig første gangen, for så øke kvaliteten når man er blitt bedre å spille. Nå rett før sesongstart sender klubbene ut tilbud i media, der man kan ta kurset og ett års medlemskap for ca. 1500 kroner. Billigere enn det får man ikke.»

 

Hvor mange år har du spilt golf? «Jeg har spilt golf siden jeg var 9 – ni – år gammel. Tro det eller ei. Det er noen år det…..»

 

Hvor mye trener du banen? «Jeg spiller fast 3 til 4 ganger i uken på Fana golfbane».

 

Trener du noe utenom golf spillet ditt? «Ja. Sammen med kollegaer i TPS prøver vi å trene styrke og kondisjon sammen på Studentsenteret i vinterhalvåret. Fungerer bra det. Man blir ikke akkurat yngre med årene…..».

Hvor i byen spiller du mest? «Siden jeg bor på Nesttun er Fana golfbane min bane og Fana Golfklubb min klubb. Da blir det til at jeg spiller mest der».

 

Hvilket handikap har du? «Jeg har 9,6».(Red kommentar: Det er usedvanlig bra – noen med lavere handikap i Eiendomsavdelingen?)

 

Hvorfor anbefaler du golf ovenfor alle dine kollegaer? «Golf er en sport for alle samfunnslag. I Norge har jeg oppdaget at folk tror at dette er en snobbesport. Dette er helt feil. Alle samfunnslag spiller golf. Det er bare å ta seg en tur på banen, så ser man ved selvsyn dette. Golf passer for meg fordi det gir meg masse friluftsliv, psykisk overskudd, og ikke minst fysisk overskudd. I tillegg er det voldsomt morsomt også da. Følelsen av å mestre teknikken er ikke oppskrytt».

 

Avslutningsvis, har du noen gode historier fra golfbanen? «Jeg har mange utrolige historier, men de egner seg ikke på trykk. Men jeg kan nevne en liten en. Min kone skulle hente meg på golfbanen for noen år siden. Hun trodde, som mange andre, at dette var en snobbesport. Hun turte ikke komme opp på banen for å hente meg. Hun satt i bilen og ventet……Jeg trodde ikke at hun var kommet, og spilte videre. Hun satt lenge i bilen den kvelden».

 

Det var alt fra Steven, og vi takker for artige synspunkter og vinker farvel til Steven som fortsetter videre på ettermiddagsruten.