Ansattsider
Kommunikasjonsfrokost

Hvordan profilere forskningen din på nett

Hva slags informasjon får folk opp når de googler navnet ditt? Det kan du i stor grad bestemme selv. Vi lærer deg hvordan på dette frokostmøtet.

Tegning av en mann med laptop på hodet
Kommunikasjonsfrokosten denne gangen handler om hvordan forskere selv kan styre mye av det som skrives om dem på nett.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Mange kan finne på å søke etter deg og ditt forskningsfelt på nett. Det kan være alt fra forskerkolleger og studenter til politikere, nysgjerrige pensjonister og journalister.

Det første treffet på navnet ditt er trolig personsiden din på uib.no. Denne kan du redigere selv slik at du gir et godt bilde av hvem du er som forsker. I tillegg har du et hav av andre muligheter, fra internasjonale nettsteder for profilering av forskning som Google Scholar, ResearchGate og Academia.edu, til allmenne kanaler som LinkedIn og Wikipedia.

Hvilke kanaler bør du prioritere å bruke tid på og hva får du igjen for det?

Vi lover mange gode svar, frokostmat, kaffe, te og førjulsstemning på #uibfrokost!

Program kl. 08.30–09.45 (dørene åpner kl. 08.00)

• UiBs personsider - ditt digitale visittkort
    Hans-Petter Isaksen, leder for webseksjonen, Kommunikasjonsavdelingen.

• Slik profilerer jeg min forskning på nett
    Jens Elmelund Kjeldsen, professor, Institutt for informasjons- og medievitenskap.

• Hvordan ta kontrollen over din digitale identitet? Gode råd om profilering på forskningsnettsteder
    Marta Zygmuntowska, førstebibliotekar, Universitetsbiblioteket. Hun presenterer også tall fra en nylig publisert undersøkelse av UiB-forskeres tilstedeværelse i akademiske nettsamfunn.

Møtet ledes av Mathilde Holm, underdirektør ved Kommunikasjonsavdelingen og administrativ leder for DigUiB. Møtet har forskere som hovedmålgruppe, men er åpent for alle interesserte UiB-ansatte.

Emneknagg for sosiale medier er altså #uibfrokost. Diskutér gjerne tema for møtet før, under og etter kommunikasjonsfrokosten.

Av hensyn til matbestilling ber vi om påmelding - fristen gikk ut mandag 7. desember.