Ansattsider

Nyhetsarkiv for Ansattsider

Starting in 2021, EU’s next research and innovation framework programme is called Horizon Europe. Kristof Vlaeminck from UiB’s Brussels Office explains what this will mean to UiB researchers.
Kortsenteret har stengt tirsdag 26.06.18 fra kl. 12:30 og fredag 29.06.18 hele dagen.
Kontoret vil være stengt 22. og 25. juni.
Tirsdag 19. juni 2018 ble Forskningsrådets store evaluering av samfunnsvitenskapene i Norge – SAMEVAL – lagt frem. Universitetet i Bergen gjør det godt med ett institutt og tre forskningsgrupper i verdensklasse.
Ressursgruppens rapport til prosjektet Nygårdsgaten 5 er nå tilgjengelig. Dermed markerer det den endelige slutten på ressursgruppens grundige arbeid med anbefalinger for bedre tjenesteleveranser og arealer som er godt tilpasset arbeidsoppgavene.
Årets The UiB Magazine er ute nå. Les om oppskytningen av UiB-teknologi til den internasjonale romstasjonen, medisinske gjennombrudd, klimaforskning i front, studentene som er tett på bransjen i Media City Bergen og mye mer.
Eldre med kognitiv svikt og demenssykdommer er særlig sårbare fordi søvnen deres endres dramatisk. Mer lys skal hjelpe disse pasientene.
UiB har kartlagt sin HR-praksis for forskere med sikte på status som «HR Excellence in Research». Arbeidsvilkår, rekruttering og karriere er noen av temaene som har vært diskutert i arbeidsgrupper.
UiB og japanske JAMSTEC inngår avtale som skal sikre forskingssamarbeid innan klima, geologi og djuphavsforsking.
Havklyngene på Marineholmen får rundt 40 millioner i bidrag til å utvikle og omstille de norske havnæringene. Ordningen Norsk Katapult skal hjelpe bedrifter å komme raskere fra idestadiet og ut i markedet.
Gjennom en ny strategi for humaniora skal UiB løfte kvaliteten og styrke samfunnsrelevansen til de humanistiske fagene.
Prosjektet har gjennom vinteren arbeidet med å utrede mulighetene for å skape inspirerende og fremtidsrettede arbeidsplasser og arbeidsprosesser i Nygårdsgaten 5. Fredag 15. juni skal innstilling leveres til universitetsdirektøren.
Plasthval-sjokket førte til at åtte ganger så mange engasjerte seg i ryddeaksjoner i Hordaland. – Plasten i havet har åpnet øynene våre. Mange av forskerne har ryddet plast på fritiden, sier forsker Christoph Noever. Se video!
UiB får ny reisebyråleverandør fra 01.07.2018
Det blir ingen streik blandt de statsansatte. Partene i statsoppgjøret er enige etter 16 timers mekling på overtid.
Fra og med i år vil ikke lenger Universitetsbiblioteket gi ut rapporter i serien «Vitenskapelig publisering ved Universitetet i Bergen» i trykt form. Papirversjonen er nå erstattet med en nettportal som fortløpende vil synliggjøre universitetets publiseringsaktivitet over tid sammenlignet med andre norske breddeuniversitet.
Det kan bli streik i offentlig sektor dersom det ikke oppnås enighet. Partene sitter nå i forhandlinger på overtid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt 23. mai. Ved UiB er det varslet at 55 ansatte kan bli tatt ut i streik, men alle eksamener gjennomføres som planlagt.
Universitetsstyret ved UiB skal i slutten av mai behandle saken om DFØ som mulig ny leverandør av nytt lønns- og regnskapssystem.