Hjem
Faglig-pedagogisk dag
Faglig-pedagogisk dag 2020

Deltakerrekord på årets FP-dag

Med nærmere 1200 lærere fra skoler på hele Vestlandet ble det deltakerrekord på årets Faglig-pedagogisk dag. Over 90 UiB-ansatte bidro til programmet.

Faglig-pedagogisk dag for lærere 31. januar 2020
Stort innrykk av lærere til språk og litteraturforelesninger på Sydneshaugen skole.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, for UiB

Gi oss fag, dybde og innsikt!

Hvert år i februar inviterer UiB til "åpen dag" for lærere i skolen hvor vi byr på et bredt program med bidrag fra alle fakultetene ved UiB. I år kunne lærerne velge blant 85 ulike forelesninger, seminar og workshops, og få med seg ny fagkunnskap og tips til egen undervisning. 

Vårens, om ikke årets, høydepunkt for en lærer. Kjekt å ha en dag med påfyll der man også kan følge interesse utover egne undervisningsfag, og bare lytte og treffe andre interesserte kollegaer.

Populært museum

I år inviterte vi spesielt til omvisning på det nyåpnede Naturhistorisk Museum, et tilbud som raskt ble fulltegnet. Det var også mulig å få med seg en hel rekke med foredrag om- og i Universitetsbibliotekets Spesialsamlinger. Gjestebidragene i regi av Raftostiftelsen og Sjøfartsmuseet trekker også mye publikum.

Forelesninger over hele campus

På jusbygget kunne deltakerne velge blant en rekke tema innen realfagene, jus, medisin, psykologi og pedagogikk, mens språk- og litteraturinteresserte hadde mye å velge i på Sydneshaugen skole. Sammenlignende politikk og mediefag holdt sine forelesninger på Studentsenteret, med kort vei til Raftohuset og foredragene der. 

Gratis morgenkaffe på alle bygg og rabatt i alle Sammen-kantiner bidro til god stemning gjennom det som også er blitt en viktig alumni-arena for lærere som har sin studiebakgrunn nettopp ved UiB. 

Takk for at UiB bruker tid og krefter på denne dagen for oss!