Hjem

Forskerskolen i samfunnsmedisinske fag

Hovedinnhold

Forskerskolen i samfunnsmedisinske fag startet sin virksomhet våren 2007 og holder til ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin i Alrek helseklynge, Årstadveien 17,  Bergen. Hovedmålet for forskerskolen er å utvikle et stimulerende vitenskapelig miljø for doktorgradskandidater, forskerlinjestudenter og forskere innen samfunnsmedisinske fag.

Oversikt over faste emner

Presentasjoner fra forskerskolemøtene i samfunnsmedisin

Se også forskerskolens egne facebookgruppe for PhD-kandidater 

 

 

PHD-KARRIEREDAG
Øyvind Enger

Medisinsk forskning kan bli forretningssuksess

Man trenger ikke bli lege selv om man tar medisinutdanning, sier Øyvind Enger i investeringsfondet Sarsia Seed. Han var tilstede på årets karrieredag for PhD-kandidater ved Det medisinske fakultet.

Nyheter
Kjell Haug foreleser

Stipendiatsamling ved IGS og Forsker grand prix

Torsdag 28. september var alle stipendiater ved IGS invitert til høstens første samling ved forskerskolen i samfunnsmedisinske fag.

Forskerkurs
Deltakere og kursholdere MEDKVFORSK høsten 2015

Tverrfaglig studentgruppe lærer kvalitativ metode

Eva Gjengedal og Målfrid Råheim, begge fra Gruppe for fenomenologisk helsefaglig forskning har nettopp avsluttet sitt forskerkurs i kvalitativ metode. I høst var første gang kurset ble gjennomført som en del av to ulike ph.d.-program.

Nasjonal forskerskole
Nasjonal forskerskole 2016

Ny forskerskole innen Global helse – Løfter frem Norge

– Målet med forskerskolen er å øke nettverksaktiviteten mellom stipendiatene, og dermed senke terskelen for å besøke hverandre og samarbeide, sier styreleder Thorkild Tylleskär. -Gjennom dette tror vi at vi kan legge til rette for bedre forskning.