Hjem

Institutt for geovitenskap

Ny student ved GEO

Velkommen som ny student ved Institutt for geovitenskap!

Kjære nye student - velkommen skal du være til oss! Institutt for geovitenskap, eller GEO som vi ofte pleier å si, vil her fortelle deg litt om oss, og litt om hva du som ny student kan vente den neste tiden - både som helt fersk student, og i tiden du kommer til å være hos oss gjennom utdanningen din. Vi gleder oss veldig til du kommer, og håper du kan få nytte av denne informasjonen.

1507568_1527697400829025_2846805182746591251_n.jpg

Feltarbeid på Svalbard
Bildet er fra et feltarbeid som ble gjort i regi av GEO
Foto:
Jostein Bakke

Først av alt - Instituttet vårt hører til i Realfagbygget, på sørendren av Nygårdshøyden. Dette bygget huser flere forskningsmiljøer som for eksempel geovitenskap, kjemi og matematikk. Når du er hos oss, vil du i hovedsak befinne deg i 2. og 3. etasje, i sørenden av bygget. Her har GEO store lokaler med undervisningsrom, kontorer og laboratorier. I tillegg har vi store lagerhaller i kjelleren der vi oppbevarer stein- og grusprøver, havbunns- og innsjøkjerner, og en hel haug med annet spennende materiale som vi forsker på. 

I underetasjen finnes et splitter nytt kombinert læringssenter og bibliotek, samt en helt ny kaffebar som vi alle liker veldig godt. Her er det gode områder for å sitte og lese, diskutere og å ta inn over seg fagfeltet du akkurat har begynt å studere. 

Nyttig informasjon til deg som er helt ny student

Det Matematisk-Naturvitenskapelige fakultet (MatNat) ordner hver høst i stand en stor mottaksuke der vi prøver å legge til rette for deg som ny student. Vi ønsker at de første ukene dine her skal være trygge, og at du føler at du finner deg godt til rette. Her samler vi litt av den samme informasjonen som du også finner hos MatNat: 

  • Mottaksuken starter i uke 33 og programmet finner du her. Her passer vi på at du og dine medstudenter har det samme programmet, sånn at dere ikke går dere ville. 

 

  • Det vil bli et programmøte for ditt studieprogram. Dette møtet er obligatorisk å delta på, og vil bli ledet av studieveilederen din. Her vil du få møte fagmiljøet på GEO, med representanter fra alle de fire forskningsgruppene vi har. Du vil få mer informasjon om dette via epost fra MatNat. 

 

  • Denne kalenderen er helt super å bruke for å holde oversikt over hva som skjer, hvilke frister som gjelder, og ting du må huske på. Lagre lenken til Studentkalenderen, så du alltid har den lett tilgjengelig! 

 

  • Studieseksjonen som holder kontroll på alt som har med studiene dine å gjøre, består av Anders Kulseng, Emilie Randeberg og Ida Marie Gabrielsen. Vi holder til i kontorene nedover gangen fra resepsjonen i 3. etasje. Send oss en epost, eller kom innom om du lurer på noe!
    For mer generelle spørsmål, hjelp til utfylling av skjema og semesterregistrering, kan du ta kontakt med Infosenteret for realfagsstudenter.

 

  • På GEO er de aller fleste eksamenene våre digitale. Les mer om digital eksamen og hvordan du gjør datamaskinen din klar til eksamensdagen.