Hjem

Institutt for geovitenskap

Julebord / Christmas party

GEO Julebord / Christmas party

Hold av dato - set the date

Julebord på Kalfaret Brygghus, HANSASALEN er et av Bergens mest ærverdige selskapslokaler. Passer for 60 til 200 gjester.
 

Beliggenhet
Kalfaret Brygghus ligger i Hansa Bryggerier sine tidligere lokaler i Kalfarveien 76. Det tar ca. 10 minutter (1km) å spasere fra Jernbanestasjonen og Grand Terminus. Kommer du med bil, kan du parkere Hansaparkens parkeringshus, kun noen få meter fra inngangsdøren. Det er også et parkeringshus og en utendørs p-plass 50 meter nedenfor. Bussturen fra sentrum tar kun 5 minutter, gå av på første stopp i Kalvedalsveien.

Historie
Det ble sagt at man ikke kunne brygge godt øl i Bergen. Til det var vannet der av altfor dårlig kvalitet – forstå det den som kan. Men i 1891 kom en ung jypling fra Christiania. Den 23 år gamle Waldemar Stoud Platou var fast bestemt på å gjøre denne oppfatningen til skamme. Waldemar var godt opplært i bryggekunsten, og det tok ikke lang tid før han kjøpte Det Sembske Bryggeri på Kalfaret. Det var selvsagt at bryggeriet skulle hete Hansa, her i den gamle hansastaden. Waldemar gjorde store kvalitetsforbedringer, og snart brygget Hansa øl som var bedre enn det utenlandske. Det lille bryggeriet på Kalfaret vokste seg stadig større, og man måtte langt inn i Fløyfjellet for å få plass nok. Men til slutt ble også det for smått, og i 2001 var hele Hansa flyttet til det nye anlegg på Kokstad. Nå er Bergens eget bryggeri tilbake der det hele startet. I Kalfaret Brygghus vil Hansas kunnskapsrike og erfarne bryggere lage det beste ølet de kan, og de lover godt for kvaliteten. Her vil du få smake helt nye øltyper, noe av kjent og noe av mindre kjent karakter. I tilknytning til Brygghuset ligger Hansa Museum og Opplevelsessenter. Her kan du gå deg gjennom Hansas spennende historie.