Hjem
Institutt for geovitenskap
OL

OL i geofag!

I tre fulle dager har 16 videregående elever fra hele landet vært ved Institutt for geovitenskap for å lære mer om geofag.

OL
De 16 deltakende videregående elevene på "treningsleiren" og uttaket til GEO-OL. Samlingen ble avholdt ved Institutt for geovitenskap, UiB, 18-20 august. Disse elevene skåret best på den nasjonale prøven som ble gjennomført på de fleste videregående skoler der geofag er programfag. Etter egen test vil 4 av finalistene bli tatt ut til å representere Norge i GEO-OL i Spania.
Foto/ill.:
Trine Lise Stjernholm

Hovedinnhold

Jordens opprinnelse og utvikling, geofarer, mineraler, fossiler, lagdeling, klima, astronomi, metrologi og geologisk ekskursjon både i  byen og til Ulven/Strøno-området har stått på planen. Mange av de vitenskapelige har sørget for at elevene har møtt ulike spesialister gjennom disse hektiske dagene.

Hvorfor er så disse videregående elevene her på universitetet?  Årsaken er enkel: disse 15 elevene skåret best på den nasjonale prøven som ble gjennomført på de fleste videregående skoler der geofag er programfag på linje med fysikk, kjemi og biologi. Geofaget er ganske nytt i denne sammenheng: først i 2007 startet de første skolene med geofag. Det er derfor første gang Norge skal delta i GEO-OL, som i år vil finne sted i Spania, og der 4 av elevene som nå er på UiB skal få delta. En prøve og et essay skal avgjøre hvem de 4 finalistene blir, og det er nok en spent gjeng som drar hjem i ettermiddag for så å få vite neste uke hvem som blir Norges OL -deltakere!  Selve opplegget rundt GEO OL er et samarbeid med Norsk Geologisk Forening, der instituttet ved vår nye fagdidaktiker Kikki Kleiven har ansvar for den faglige biten mens NGF står for den administrative gjennomføringen. I tillegg må det understrekes at initiativtaker og en essensiell medspiller her er John-Erik Sivertsen fra St. Olav videregående skole i Stavanger. Han er derfor også med i komiteen som både har stått for utarbeidelse av nasjonal prøve og som skal evaluere disse dyktige elevene basert på "eksamen" og et innlevert essay.

Se også oppslag i GEOLOGI.NO.

 

Vinnerne er klare - les mer her.