Hjem

Institutt for geografi

Hvorfor studere geografi?

Geografifaget er opptatt av sammenhenger og prosesser knytt til natur og samfunn, lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Utdanning og forskning ved instituttet er organisert i fem fagretninger:

Masterprosjekt
Kull 2018

Nye masterprosjekt i geografi

Kull 2018 er klare til å presentere masterprosjekta sine. Alle interesserte er velkomne til Institutt for geografi, rom 744!

Nytt deltidsstudium ved UiB
Geografiske informasjonssystemer og geovisualisering

Geografiske informasjonssystem og geovisualisering

Vil du lære mer om hvordan GIS fungerer? UiB starter opp kurs på deltid som skal gi grunnleggende innføring og praktisk trening i bruk av GIS. Kurset går våren 2019, søknadsfristen er 3. januar.

ph.d.-prosjekt
Stipendiat Randi Taxt.

Betydning av kunnskap i regionale innovasjonssystemer

Stipendiat Randi Elisabeth Taxt presenterer sitt ph.d.-prosjekt.

Masterprosjekt
Benjamin Borch

Planprosess og byutvikling i Moss

Formålet med oppgaven min er å undersøke hvordan byutviklingen i Moss, nærmere bestemt utvikling av ny tog-trase og jernbanestasjon har blitt påvirket av en lang planprosess.

Utveksling
På campus

En hilsen fra Colombia

Ronya Reitan Solberg er på utveksling til Universidad de Antióquia i byen Medellín i Colombia. Her kommer en hilsen med hennes første inntrykk av byen og universitetet.

geografar i arbeidslivet

Geografi og karriere

"Det heilskaplege perspektivet på verda ein får gjennom geografifaget gjer at ein vert bevisst på kompleksiteten på ein stad og i eit samfunn. Slik står ein betre rusta når ein skal planleggja og utvikle samfunn".

Even Vaular, samfunnsutviklar i Fedje kommune

 

Ledige stillinger

Det er ingen ledige stillinger ved denne enheten for øyeblikket.