Naturgeografer i felt
Feltarbeid er en viktig del av livet som masterstudent og stipendiat ved Institutt for geografi. Naturgeografer tar gjerne med boreutstyr i felt.

Hovedinnhold
Stipendiat Henrik Løseth Jansen får her hjelp av masterstudent Martin Tvedt og stipendiat Pål Ringkjøb Nielsen til å ta sedimentprøver fra Storavatnet på Melkeplassen.
- Jeg prøver å få informasjon om hvordan avsetningsmiljøet i vatnet har variert de siste ca 11 700 år. Det som er spesielt interessant her er å få aldersbestemt eksistensen av lokale botnbreer i området, samt en større regional innlandsis, som begge har kanalisert smeltevann inn i Storavatnet, forklarer Henrik Løseth Jansen.
Etter at prøvene er tatt blir de analysert på sedimentlaben på Realfagbygget. Da analyserer han kjernene for organisk innhold, magnetisk susceptibilitet, kornstørrelse og geokjemiske elementer for å få informasjon om prosesser som har ført til avsetning og erosjon i bassenget. Radiokarbondatering og tefra-analyse blir brukt til å tidfeste stratigrafien.
Arbeidet blir gjort i forbindelse med PhD-prosjektet til Henrik Løseth Jansen:
«Climate- and glacier fluctuations along the western coast of Norway between 15 000 years BP and the present; case studies from Andøya, Svartisen and the Bergen Area.»