Institutt for geografi
Feltkurs

GEOGRAFER SETTER MONGSTAD PÅ KARTET

Med utgangspunkt i tema som entreprenørskap, ungdom og identitet, rekruttering, bosetning, reiseliv og rekreasjon skal 20 førsteårsstudenter ved Institutt for geografi ved Universitetet i Bergen ha sitt GEO 151 feltkurs

Kurset vil spesielt ha sitt fokus på Mongstad-området. Samarbeidspartnere er kommunene Austrheim, Meland, Lindås og Radøy, Nordhordland Handverk- og Industrilag, Mongstad Næringshage, Regionrådet Nordhordland, Statoil Mongstad og Mongstadbase AS. Kurset som er organisert som forelesninger, veiledning og feltstudie gir studentene en praktisk utredningserfaring tidlig i utdanningsløpet. Selve feltoppholdet finner sted i slutten av oktober. Det at vi kan bli kjent med en region på denne måten er svært viktig for en rekke av våre studier som er orientert mot næringslivsstrategier, regional utvikling og planleggingsorienterte tema sier Grete Rusten som sammen med Knut Hidle, Siren Skramestø Juliussen, Berit Hansen og Silja Kristiansen Bruland leder dette kurset.