Hjem
Institutt for geografi
Studiebarometeret 2014

Geografi best i test

Bachelorprogrammet i geografi er blant de programmene som får best tilbakemelding fra UiB-studentene i Studiebarometeret.

Feltkurs er en undervisningform både i samfunn- og naturgeografi.
Feltkurs er en viktig undervisningform både i samfunns- og naturgeografi. Her fra GEO291 Natur- og miljøgeografisk feltkurs til Jostedalen. Bildet viser en av studentgruppene som presenterer feltområdet sitt i breforlandet foran Nigardsbreen for de andre studentene.
Foto/ill.:
Rannveig Øvrevik Skoglund

Hovedinnhold

Som en total vurdering av tilfredshet med studiet får bachelorprogrammet i geografi 4.5 poeng av 5 mulige. Masterprogrammet får 4.1 poeng. Også sammenlignet med de andre bachelorprogrammene i geografi ved UiO og NTNU kommer geografistudiet ved UiB best ut.

Instituttleder Svein Olaf Dahl er fornøyd med resultatene, og mener det viser at vi har et godt undervisningsopplegg i geografi. Samtidig understreker han at gode tilbakemeldinger ikke er en sovepute, og at arbeidet med å forbedre studieprogrammene er en kontinuerlig prosess.

- Det er fint å få tilbakemelding på at den jobben vi gjør med å utvikle undervisningsopplegg og programløp er riktig. Blant annet er vi opptatt av å holde på geografifaget som et feltfag. Feltkurs og ekskursjoner er en viktig del av undervisningen. Dette skaper engasjement og et godt studiemiljø, og studentene lærer å arbeide praktisk i team. Det siste er sammen med relevant og forskningsbasert utdanning noe som etterspørres av mange arbeidsgivere, sier Svein Olaf Dahl.

 

Les mer om Studiebarometeret: