Hjem
Geofysisk institutt

Været i Bergen

Geofysisk institutt, i samarbeid med Aanderaa Data Instruments foretar ulike værobservasjoner i Bergen.

Lave skyer over Bergen en vinterdag
Lave skyer over Bergen en vinterdag
Foto/ill.:
Ellen Viste

Siden høsten 2003 har vi samlet data fra taket på Geofysen (45 m over havet) og fra Ulriken (630 m over havet) for å kunne presentere meteorologiske data i sanntid på Internett. Disse observasjonene er tilgjengelig for publikum på nettsiden Været i Bergen. På disse sidene har vi også samlet linker til en del varsler, både for Bergen og andre steder. I tillegg til dette finner du linker til en rekke værstastasjoner på skoler og hos private i hele landet.

Bergen

Nettstedet "Været i Bergen" er en del av Geofysisk institutt sin satsing på formidling av informasjon om meteorologi og klima. Siden inneholder data fra to værstasjoner fra Aanderaa Data Instruments. Den ene er montert på taket på Geofysisk institutt på Florida i Bergen sentrum, og den andre på byfjellet Ulriken (ca. 640 m.oh.). I tillegg observeres det total kortbølget stråling fra solen (globalstråling) og solskinnstid på Florida med instrumenter fra The Eppely Laboratory Inc. og Kipp & Zonen.

Geofysisk institutt observerer i samarbeid med Aanderaa Data Instruments været både på Ulriken (ca. 640 m.o.h.) og på Florida i Bergen sentrum.

Data blir logget hvert tiende minutt og lagret i en database. På disse sidene kan du søke i denne databasen og få vist grafisk hvordan været har vært frem til nå. På den avanserte søkesiden er det mulig finne observasjoner for en enkelt dato, eller for en periode.

Gå til nettsiden Været i Bergen

Værvarsler

Geofysisk Institutt driver ikke med værvarsling, det overlater vi til andre, som f.eks Meteorologisk institutt, Storm Weather Center og andre. Her har vi samlet en del værvarsler, både for Bergen og andre steder:

  • yr.no - Varsel for Bergen og andre steder.
  • yr.no - Meteogram for Bergen.
  • met.no - UV-varsel for Norge.
  • Storm Weather Center - Varsel for Bergen og andre steder.
  • Storm Weather Center - Fem dagers varsel for Bergen.
  • Tidevann - Tidevann for Bergen og andre steder i Norge.
  • DMI - Varsel for de neste 6-døgn, og klimadata for Bergen.
  • BBC Weather - Varsel for de neste 5-døgn for Bergen.
  • WMO - Varsel for de neste 4-døgn og klimadata for Bergen

Varsling av bølger og vind:

 

Norge

Geofysisk har også samlet linker til en rekke værstastasjoner på skoler og hos private. Geofysisk har ikke ansvar for disse websidene det linkes til.

Akershus

Aust-Agder

Hedmark

Hordaland

Nord-Trøndelag

Nordland

Oslo

Rogaland

Telemark

Troms

Vestfold